Στο Πολωνικό Πρωτάθλημα Drift (DMP) ο Σίμος Τίκκης

Ο Σίμος Τίκκης, ένα από τα πιο υποσχόμενα και ανερχόμενα ταλέντα της κυπριακής πλαγιολίσθησης, ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, συμμετέχοντας στο απαιτητικό Πολωνικό Πρωτάθλημα Drift (DMP) για τη σεζόν 2026.

Μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις εντός συνόρων, όπου κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Semi-Pro και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην κατηγορία PRO όπου επίσης κέρδισε το πρωτάθλημα το 2023, ο Τίκκης δείχνει έτοιμος να αναμετρηθεί με την ευρωπαϊκή ελίτ. Η συμμετοχή του στο πολωνικό πρωτάθλημα, το οποίο φημίζεται για το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και τις τεχνικές του πίστες, αποτελεί το επόμενο φυσιολογικό στάδιο για έναν οδηγό με τη δική του εξέλιξη.

Η απόφαση για συμμετοχή στο εξωτερικό δεν είναι τυχαία. Ο Σίμος Τίκκης έχει ήδη δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε διεθνές επίπεδο, έχοντας δώσει το «παρών» στον θεσμό του Drift KingsΟι συμμετοχές του τόσο στους αγώνες της Κύπρου όσο και στην εμβληματική πίστα των Σερρών στην Ελλάδα, του χάρισαν πολύτιμες εμπειρίες και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να σταθεί δίπλα σε κορυφαίους οδηγούς της Ευρώπης.

Ο Τίκκης θα ακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα του DMP, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς:  Βαρσοβία (Ptak Warsaw EXPO) – 27-28 Ιουνίου, Κατοβίτσε (Katowicka Strefa Kultury) – 18-19 Ιουλίου, Ράντομ (Autodrom Jastrząb) – 22-23 Αυγούστου, (Τελικός) Πόζναν (Tor Poznań) – 26-27 Σεπτεμβρίου.

Η παρουσία ενός τόσο ταλαντούχου Κύπριου οδηγού σε ένα από τα πιο «σκληρά» πρωταθλήματα της Ευρώπης στρέφει τα βλέμματα των φίλων του drift στη χώρα μας προς την Πολωνία. Η προσπάθειά του αυτή αποτελεί διαφήμιση για το επίπεδο της κυπριακής πλαγιολίσθησης και μια σπουδαία ευκαιρία για τον ίδιο να αποδείξει την αξία του σε ένα νέο, απαιτητικό περιβάλλον απέναντι από πολύ δυνατούς οδηγούς, με τρανό παράδειγμα τη συμμετοχή κορυφαίων Πολωνών οδηγών τόσο στο Drift Kings όσο και στο Drift Masters όπου διαπρέπουν.