Η Hyundai Motorsport αποκαλύπτει τα πληρώματα του WRC2 για το 2022

Η Hyundai Motorsport έχει θέσει σαν στόχο της να κυνηγήσει  τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2 (WRC2) 2022 με τους Teemu Suninen και Fabrizio Zaldivar να αντιπροσωπεύουν τον κατασκευαστή στην κατηγορία αυτή τη σεζόν.

Στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής της για την παρουσία ταλέντων ράλι, δύο αυτοκίνητα Hyundai i20 N Rally2 θα συμμετάσχουν σε επτά αγώνες WRC φέτος, ξεκινώντας από το Rally de Portugal (19-22 Μαΐου). Τα αυτοκίνητα θα προετοιμάζονται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν από την RedGrey Team και θα αγωνίζονται κάτω απο την σημαία της Hyundai Motorsport N.

 

Με νέα πληρώματα που μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν ισχυρό συνδυασμό εμπειρίας και ταλέντου, η Hyundai Motorsport είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να πετύχει τον στόχο του τίτλου. Ο Φινλανδός Teemu Suninen τερμάτισε κατά το παρελθόν δεύτερος στην κατηγορία WRC2 στο Rally de España το 2021 με το Hyundai i20 N Rally2 προτού αντικαταστήσει τον Ott Tänak στο Hyundai i20 Coupe WRC στο Rally Monza. Εκτός από τη σημαντική εμπειρία του WRC, ο Suninen έχει κατακτήσει 15 βάθρα και έξι νίκες στην κατηγορία WRC2. Για τη σεζόν 2022, στο πλευρό του Suninen θα βρεθεί και πάλι ο συνοδηγός του Mikko Markkula.

Ο Suninen είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ ξανά με τη Hyundai Motorsport και θα διαγωνιστώ σε μια πλήρη σεζόν WRC2 με το Hyundai i20 N Rally2. Ο Mikko κι εγώ έχουμε ήδη πάρει μια μικρή γεύση για το τι να περιμένουμε με την είσοδο μας στο Rally de España πέρυσι, όπου τερματίσαμε δεύτεροι. Για μένα, η ευκαιρία να συμμετάσχω σε τακτικές δοκιμές και να παίξω ρόλο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου ήταν ο λόγος και μια ελκυστική προσφορά για φέτος. Έχω τη δυνατότητα όχι μόνο να δημιουργήσω ένα ανταγωνιστικό πακέτο ράλι, αλλά και να εξελιχθώ ως οδηγός με την υποστήριξη των ομάδων στην Εσθονία και στο Alzenau.»

Ο Παραγουανός οδηγός Fabrizio Zaldivar κάνει το βήμα παραπάνω μετά από μια σταθερή χρονιά στην κατηγορία WRC3. Ο Zaldivar έχει εμπειρία από αγώνες με οχήματα της Hyundai Motorsport, έχοντας αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Παραγουάης 2021 με το Hyundai i20 R5, που υποστηρίζεται από την Hyundai Paraguay. Θα αγωνιστεί στην πρώτη του σεζόν στο WRC2 με συνοδηγό τον Carlos del Barrio.

Ο Zaldivar είπε: «Αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου μέχρι στιγμής. Η συμμετοχή με έναν κατασκευαστή και η πρόσβαση σε μια πληθώρα υποστήριξης και εμπειρίας είναι το όνειρο κάθε οδηγού. Στόχος μου είναι να αποδίδω με συνέπεια σε κάθε ράλι. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επανέλθω στην ταχύτητα με το αγωνιστικό, αλλά θέλω να δημιουργήσω μια δυναμική που θα με δει να βελτιώνομαι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Έχω αγωνιστεί με το Hyundai i20 R5 τις δύο τελευταίες σεζόν στην Παραγουάη, κερδίζοντας έναν τίτλο πέρυσι, οπότε ελπίζω να έχω παρόμοια επιτυχία με το Hyundai i20 N Rally2.»

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη του πρωταθλήματος, και τα δύο πληρώματα θα πραγματοποιήσουν προκαταρκτικές δοκιμές με το Hyundai i20 N Rally2 για να εναρμονιστούν με το νέο αυτοκίνητο στην πρώτη τους πλήρη αγωνιστική σεζόν στις ειδικές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Julien Moncet δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στο WRC2 εξακολουθεί να είναι ένα κρίσιμο στοιχείο των δραστηριοτήτων μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ανυπομονούμε για μια άλλη συναρπαστική σεζόν. Η ανταγωνιστική κατηγορία μάς δίνει μια εξαιρετική πλατφόρμα για να αναπτύξουμε τα ανερχόμενα αστέρια του ράλι και να βάλουμε τα αγωνιστικά πελατών μας στην κορυφή του αθλήματος. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε πίσω τον Teemu Suninen, ο οποίος μας εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με το Hyundai i20 N Rally2 στην Ισπανία πέρυσι, για μια πλήρη σεζόν με την ομάδα μας. Ο Fabrizio Zaldivar είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη, ένας σταθερός οδηγός στο WRC3 και ένα ανερχόμενο αστέρι στα ράλι. Το τμήμα αγώνων πελατών μας εργάστηκε ακούραστα τον χειμώνα για να εξελίξει περαιτέρω το Hyundai i20 N Rally2 για την πρώτη του πλήρη σεζόν και με το ταλέντο των Teemu και Fabrizio πίσω από το τιμόνι πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε τον τίτλο του WRC2 φέτος».