YPF Rally Argentina-Μέρα δεύτερη: Ο Elfyn Evans σε θέση ισχύος

Με δυο εκπλήξεις συνεχίστηκε το Ράλι Αργεντινής, αφού οι δυο οδηγοί της M-Sport Mads Ostberg και Elfyn Evans είναι στις δυο πρώτες θέσεις. Ο Elfyn Evans είναι αυτός που προηγείται με το τέλος της δεύτερης μέρας καθώς ο Βρετανός έχοντας ιδανική θέση εκκίνησης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον καθαρό δρόμο και με έξι κερδισμένες ειδικές από τις οκτώ που περιλάμβανε η μέρα, απέκτησε πλεονέκτημα 55 δευτερολέπτων από τον ομόσταυλο του Mads Ostberg και ξεκινά από θέση ισχύος το Σάββατο.

Μπορεί ο Ostberg να είναι δεύτερος όμως κινδυνεύει άμεσα να χάσει τη θέση, καθώς νοιώθει έντονη την ανάσα του Thierry Neuville ο οποίος είναι μόλις πέντε δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Ο Βέλγος είχε δύσκολο ξεκίνημα, καθώς έσπασε η εμπρός δεξιά ανάρτηση του i20 Coupe WRC με αποτέλεσμα να χάνει χρόνο. Το πρόβλημα επιδιορθώθηκε στο σέρβις και στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές κατάφερε να ανέβει θέσεις στην κατάταξη και αν δεν είχε σκασμένο ελαστικό θα μπορούσε να ήταν και δεύτερος.

Στην τέταρτη θέσει βρίσκετε ο Sebastian Ogier. Ο Γάλλος ξεκινώντας πρώτος στις ειδικές, καθάριζε το δρόμο για τους υπόλοιπους χάνοντας έτσι αρκετό χρόνο. Πέραν από αυτό, ένα λάθος στη δεύτερη ειδική του κόστισε μερικά δευτερόλεπτα (βγήκε εκτός δρόμου) και επίσης στις ειδικές 3 και 4 το αυτοκίνητο παρουσίασε αστάθεια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιέσει. Η διαφορά του Ogier απο τον Neuville είναι στα έξι δευτερόλεπτα.

Πέμπτος είναι ο Ott Tanak, ο οποίος είχε και αυτός σκασμένο ελαστικό και έκτος ο Jari-Matti Latvala. Ο Φιλανδός ξεκίνησε πολύ καλά τη μέρα όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η υπερθέρμανση που είχε στην πέμπτη ειδική και το σκασμένο ελαστικό στην όγδοη τον έριξαν από τη δεύτερη θέση στην έκτη.

Στην κατηγορία WRC2 ο Pontus Tidemand εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φύγει νικητής από την Αργεντινή. Έχει προβάδισμα πέραν των τεσσάρων λεπτών από τον δεύτερο Pedro Heller και για το υπόλοιπο του αγώνα θα οδηγήσει χωρίς ρίσκα ούτως ώστε να κατακτήσει τη νίκη. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο τοπικός οδηγός Alonso Juan Carlos.

Οι φίλοι της Citroen δεν θα δουν τους οδηγούς της ομάδας να πρωταγωνιστούν σε αυτό τον αγώνα. O Cris Meeke από τη δεύτερη θέσει που ήταν έφερε το αυτοκίνητο τούμπα με αποτέλεσμα να το καταστρέψει ενω ο Breen αποχώρησε με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο αγώνας συνεχίζετε το Σάββατο με έξι ειδικές (τρείς επαναλαμβανόμενες) και το ενδιαφέρων είναι μεγάλο καθώς τους οδηγούς από τη δεύτερη μέχρι και την τέταρτη θέση χωρίζουν 11 δευτερόλεπτα.