Yiangou Motorsport: Αναβαθμίσεις για το Hyundai i20 R5

Η Yiangou Motorsport δεν χρειάζεται συστάσεις. Χρόνια τώρα αγωνίζεται στο Παγκύπρια Πρωτάθλημα Ράλι, ενίοτε με δύο ή και τρία αγωνιστικά και οι στόχοι είναι πάντα πρωταγωνιστικοί.

Το 2018, πέραν από το Mitsubishi Lancer Evo και το Subaru Impreza, η ομάδα εφοδιάστηκε με ένα Hyundai i20 R5 και με οδηγό τον Παναγιώτη Γιάγκου έφτασε μέχρι στιγμής μια φορά κοντά στον τίτλο, το 2019 όπου τερμάτισε δεύτερος με μόλις μισό βαθμό διαφορά από την κορυφή.

Στο φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι ο Παναγιώτης Γιάγκου αγωνίζεται με συνοδηγό τον Άριστο Νικολάου και είναι τρίτος γενικής μετά από τρείς αγώνες.

Με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος να διεξάγεται τον Μάιο και σε συνδυασμό με την ακύρωση του Cyprus Rally που θα διεξαγόταν τον Σεπτέμβριο, δημιουργήθηκε κενό τεσσάρων μηνών δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ομάδα να συντηρήσει ενδελεχώς το i20 R5, ούτως ώστε να είναι ετοιμοπόλεμο για τους επερχόμενους αγώνες.

Σε αυτά τα πλαίσια έγινε και αλλαγή κινητήρα. Ο παλιός αντικαταστάθηκε με τον καινούργιο HR5-78 EV3 ο οποίος είναι αναβαθμισμένος, με τις επιδόσεις του να είναι σαφώς καλύτερες από του προηγούμενου.

Θα ακολουθήσουν δοκιμές για τον οδηγό ούτως ώστε να δει τις δυνατότητες του νέου κινητήρα, περιμένοντας τον επόμενο αγώνα ράλι ο οποίος είναι προγραμματισμένος το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου.

Ο Παναγιώτης Γιάγκου, πλήρως εξοικειωμένος πλέων με το Hyundai i20 R5, είναι σε κάθε αγώνα στη μάχη για μία θέση στο βάθρο και η τελευταία αναβάθμιση αναμφίβολα αφήνει στο πλήρωμα μεγαλύτερες προσδοκίες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.