Yamaha Racing: Ο Dean Ferris αντικαταστάτης του Romain Febvre

Η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε ότι ο Αυστραλός αστέρας του MXGP, Dean Ferris, θα είναι ο αντικαταστάτης στην ομάδα της Monster Energy Yamaha του τραυματία Romain Febvre.
Μετά την πολύ καλή αρχή στη σεζόν όπου κέρδισε τα προκριματικά, ο Febvre δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς καθώς τραυματίστηκε στο δεύτερο hit σπάζοντας τον αστράγαλο του. Ο πρώην πρωταθλητής ενημερώθηκε ότι για να επουλωθεί το τραύμα θα έπρεπε να εγχειριστεί.


Στις 13 Μαρτίου ο Febvre έκανε την επέμβαση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Αμβέρσα. Το τραύμα θα χρειαστεί έξι βδομάδες για να επουλωθεί και για τη συμπλήρωση του κενού στην ομάδα η Yamaha ένταξε στο δυναμικό της τον Ferris, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Γάλλο για τρείς αγώνες στο MXGP.


Ο Ferris είναι ο πρωταθλητής Αυστραλίας στη μεγάλη κατηγορία και είναι αήττητος τα τελευταία τρία χρόνια. Και οι τρείς τίτλοι κατακτήθηκαν με YZ450F, ενώ το 2018 έγραψε το όνομα του στην ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε και τους 10 αγώνες.
Για τον Ferris το βάθρο και οι πίστες σε Ευρωπαϊκούς αγώνες δεν είναι άγνωστα. Ο 28χρονος είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνετε για να τρέξει σε τρείς αγώνες του MXGP με την εργοστασιακή YZ450F σαν αντικαταστάτης του Febvre. Έχοντας πετύχει τους στόχους του εντός συνόρων, τώρα ψάχνει για νέες προκλήσεις που θα του επιτρέψουν να αγωνιστεί και σε άλλα μέρη του κόσμου με σκοπό να βελτιωθεί και να γίνει ένας από τους καλύτερους αναβάτες παγκοσμίως.


Ο Ferris θα κάνει ντεμπούτο στις 24 Μαρτίου στο δεύτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Matterley Basin, στο Winchester της Μεγάλης Βρετανίας. Το Matterley Basin είναι ένας από τους τρείς συνεχόμενους αγώνες του προγράμματος όπου επίσης θα αγωνιστεί. Πρόκειται για τον αγώνα στο Valkenswaard στην Ολλανδία και στην Pietramurata στην Ιταλία, τρίτο και τέταρτο αγώνα του ημερολογίου.