Yamaha: Επιστροφή στη δουλειά

Η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε ότι η τελική φάση κατασκευής θα συνεχιστεί στο εργοστάσιο κατασκευής μηχανών MotoriMinarelli στο Calderara di Remo στην Ιταλία και στο εργοστάσιο συναρμολόγησης MBK στο Saint Quentin της Γαλλίας τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Η παραγωγή και στις δυο εγκαταστάσεις σταμάτησε στις 16 Μαρτίου ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων, πριν από το υποχρεωτικό lockdown που επιβλήθηκε τελικά και στις δυο χώρες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του coronavirus.

Η όλη κατάσταση παρακολουθείτο στενά κατά την ενδιάμεση περίοδο, με το κλείσιμο των εργοστασίων να εκτιμάται σε εβδομαδιαία βάση. Η επαναλειτουργία της παραγωγής έγινε σε δυο φάσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και επέτρεπε να εργαστούν μόνο οι υπάλληλοι που ήταν σε θέση να κρατήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου με προοδευτική επιστροφή στις εργασίες κατασκευής των τελικών προϊόντων και στις δυο εγκαταστάσεις, όπου οι εργασιακές πρακτικές θα προσαρμοστούν για να προστατεύσουν την υγεία και της ευημερία του εργατικού δυναμικού, το οποίο παραμένει προτεραιότητα για τη Yamaha Motor Europe.

Ο Eric de Seynes, πρόεδρος και CEO της Yamaha Motor Europe ανέφερε, «Η επαναλειτουργία και των εγκαταστάσεων παραγωγής μοτοσυκλετών, scooter και κινητήρων που έχουμε στην Ευρώπη είναι μια θετική είδηση μέσα σε μια πολύ περίπλοκη περίοδο που βιώνουμε. Ήταν δυνατή χάρη στη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, και ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω και να τονίσω ότι θα εξασφαλιστούν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας για τους υπαλλήλους μας. Αντιπροσωπεύει επίσης ένα βασικό ορόσημο για την υποστήριξη με νέα προϊόντα, το δίκτυο αντιπροσώπων μας, το οποίο τις επόμενες βδομάδες θα επανεκκινήσει τις δραστηριότητες του σε όλες τις χώρες που εμπλέκονται στο lockdown όπως η Ιταλία (4 Μαΐου) ή η Γαλλία και η Ισπανία (11 Μαΐου)».