Rallycross 2018: Στόχος η κορυφή για την ομάδα της Peugeot

Μετά την επιτυχία από το Dakar η ομάδα της Peugeot Total στοχεύει την κορυφή και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross. Για να γιορτάσει την πρώτη της χρονιά σαν εργοστασιακή ομάδα, η Peugeot Total ετοιμάζει το Peugeot 208 2018 το οποίο έδειξε πολύ ανταγωνιστικό από την αρχή της παρουσίας του το 2014.

Συνολικά θα τρέξουν τρία εργοστασιακά αυτοκίνητα στους 12 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, με οδηγούς τους Sebastian Loeb (9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι), τον Timmy Hansen και τον μικρότερο αδερφό του Kevin Hansen. Οι δυο τελευταίοι αποτελούν την επόμενη γενιά των αγώνων Rallycross και αναμένετε να βελτιωθούν αρκετά δίπλα από τον έμπειρο Sebastian Loeb.

Το νέο Peugeot 208 WRX προετοιμάζετε για το 2018 και θα αναβαθμίζετε σταδιακά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο στόχος είναι απλός, να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς από την αρχή της χρονιάς σε μια προσπάθεια η ομάδα να διεκδικήσει στο μέλλον το πρωτάθλημα στις κατηγορίες οδηγών και κατασκευαστών.

Οι Loeb και Timmy θα οδηγήσουν το καινούργιο αυτοκίνητο, ενώ ο Kevin θα οδηγήσει το περσινό μοντέλο. Η εξέλιξη που έγινε στο 560 ίππων Peugeot 208 WRX έχει σαν στόχο να παρουσιαστεί πιο δυνατό και καλύτερο στην οδήγηση. Εκτός από ταχύ και ελαφρύ, είναι επίσης ευκολοδήγητο με καλύτερη αντίδραση και καλύτερη ροπή.

Οι μηχανικοί της Peugeot δούλεψαν εντατικά στα αεροδυναμικά ούτως ώστε να αυξηθούν οι επιδόσεις του 208 WRX, το οποίο παρουσιάζετε με νέα πίσω αεροτομή και νέο πίσω προφυλακτήρα. Μηχανικά, πέρα από τις εξελίξεις στον κινητήρα, το νέο αυτοκίνητο έχει επανασχεδιασμένη μπροστινή ανάρτηση και μεγαλύτερους τροχούς. Επίσης οι ταχύτητες αλλάζουν γρηγορότερα και ο κλωβός ασφαλείας είναι καινούργιος. Το αποτέλεσμα είναι ένα οπτικά εντυπωσιακό αυτοκίνητο Rallycross το οποίο σχεδιάστηκε για να πρωταγωνιστήσει.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Peugeot Bruno Famin είπε σχετικά με το 208, «Αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας συναρπαστικής χρονιάς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross όπου συμμετέχουμε για πρώτη φορά σαν εργοστασιακή ομάδα. Έχουμε αρκετή εμπειρία από τους αγώνες καθώς με Peugeot τα προηγούμενα χρόνια έτρεχε η ομάδα Hansen. Είμαστε ρεαλιστές, καθώς γνωρίζουμε ότι και οι ανταγωνιστές έχουν επίσης την εμπειρία από αυτού του είδους αγώνες. Παρά τη μεγάλη αλλαγή στόχος μας για φέτος είναι να κερδίσουμε μερικούς αγώνες και ακολούθως να κυνηγήσουμε κάτι περισσότερο τις επόμενες χρονιές. Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα γιατί πιστεύουμε  ότι είναι το μέλλον του αθλήματος. Η μορφή αυτού του είδους αγώνων είναι μικρής διάρκειας, έντονη και συναρπαστική. Έχουμε στις τάξεις μας νεαρούς οδηγούς οι οποίοι είναι το μέλλον του αθλήματος και τους προετοιμάζουμε προμοτάροντας παράλληλα το Peugeot 208».

Από την πλευρά του ο Sebastian Loeb είπε, «Οι προσδοκίες μου φέτος είναι ψηλές. Η συμμετοχή της Peugeot σαν εργοστασιακή ομάδα είναι ότι χρειαζόμασταν, καθώς πλέον ο πήχης ανεβαίνει και μας επιτρέπει να παλέψουμε για νίκες. Στο παρελθόν είμασταν κοντά αλλά πάντα κάτι έλειπε και έτσι δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Με την εμπλοκή της εργοστασιακής Peugeot τώρα θα μπορούμε να το κάνουμε. Δεν θα έχουμε όλες τις εξελίξεις από την αρχή της σεζόν και αυτό θα μας δυσκολέψει να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Όλα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα γίνει η εξέλιξη του αυτοκινήτου. Από πλευράς οδήγησης το rallycross είναι πολύ έντονο, καθώς οι αγώνες είναι μικρής διάρκειας και είναι πολύ συναρπαστικό. Τα αυτοκίνητα είναι μεγάλα όπως αυτά στο WRC, όμως με 600 ίππους κάτω από το καπό είναι πραγματικά διασκεδαστικό να τα οδηγάς. Ανυπομονώ πολύ για τη νέα σεζόν».

 

«Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ με εργοστασιακή ομάδα σε τόσο ψηλό επίπεδο και είναι τιμή μου που με έχει επιλέξει η Peugeot», είπε ο Timmy Hansen. «Αναμένουμε ότι το αυτοκίνητο θα είναι καλύτερο από ποτέ με όλες αυτές τις εξελίξεις που έκαναν οι μηχανικοί της Peugeot Sport. Αυτό θα μας βοηθήσει να είμαστε καλύτεροι, όμως παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές μας είναι πολύ δυνατοί. Προτιμώ να παραμείνω προσγειωμένος και στόχος μου είναι να κάνω ένα βήμα τη φορά ούτως ώστε να πάω καλά σε όλους τους αγώνες. Ανυπομονώ πολύ για τον πρώτο αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη όπου θα μπορέσω να έχω μέτρο σύγκρισης με τους υπόλοιπους οδηγούς».