WRC2: Δυνατή μεταγραφή για την Hyundai Motorsport

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε ότι την εργοστασιακή ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στην κατηγορία WRC2 για το 2021 θα αποτελούν οι Oliver Solberg και Ole Christian Veiby.

Οι δυο οδηγοί θα ξεκινήσουν με το Hyundai i29 R5 πριν μεταβούν πίσω από το τιμόνι του καινούργιου i20 N Rally2, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο στα μέσα της σεζόν. Το καινούργιο αγωνιστικό έκανε τις πρώτες του δοκιμές οι οποίες θεωρούνται επιτυχείς τον Νοέμβριο. Το ακριβές πρόγραμμα για τους Solberg και Veiby για το 2021 θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ο 19χρονος Oliver είναι ο νεαρότερος από τη γνωστή οικογένεια Solberg. Όντας στο WRC σε όλη του τη ζωή, ο Solberg ξεκίνησε να αγωνίζεται με crosskarts, όμως σε ηλικία 15 χρονών ξεκίνησε να μαθαίνει να τρέχει σε αγώνες ράλι και rallycross στην Λετονία. Οδήγησε για πρώτη φορά αυτοκίνητο R5 το 2019 όπου κατέκτησε τον τίτλο στην Λετονία. Έκανε το ντεμπούτο του στο WRC στο Wales Rally GB και την ίδια χρονιά πέτυχε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WRC3 στο Rally Estonia. Επιπρόσθετα κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία ERC1 Junior. Ο Νορβηγός ανερχόμενος αστέρας έχει υπογράψει δυο χρόνια συμβόλαιο με την Hyundai Motorsport.

Ο Ole Christian Veiby είναι ήδη εξοικειωμένος με την HyundaiMotorsport και το Hyundai i20 R5 καθώς αγωνίστηκε στους πέντε από τους εφτά γύρους το 2020. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο στην κατηγορία WRC2 με τη δεύτερη θέση που τερμάτισε στην Σουηδία, ενώ το ντεμπούτο του έγινε το 2016. Στην πρώτη σεζόν με το ανανεωμένο Hyundai i20 R5, ανέβηκε στο βάθρο όντας τρίτος στο Μεξικό και δεύτερος στην Σαρδηνία, ενώ το τέλος της σεζόν τον βρήκε τέταρτο στη βαθμολογία οδηγών.

 

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport Andrea Adamoανέφερε: «Στον απόηχο της κατάκτησης του δεύτερου τίτλου κατασκευαστών στο WRC, είναι σημαντικό για εμάς να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευση μας για νεαρά ταλέντα και ανερχόμενα ταλέντα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Oliver Solberg στην οικογένεια της HyundaiMotorsport, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Ole Christian, με τον οποίο έχουμε ήδη συνεργαστεί αυτό το χρόνο. Και οι δυο είναι μεγάλα ταλέντα και οπωσδήποτε οδηγοί που πρέπει κάποιος να παρακολουθεί. Ο Oliver, φυσικά έχει ένα πολύ γνωστό επώνυμο, όμως ήδη έχει αρχίσει να αποδεικνύει τον εαυτό του μετά τα επιτυχή αποτελέσματα όπως τη νίκη στην Εσθονία στην κατηγορία WRC3. Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν υποσχόμενα αποτελέσματα έχει και ο Ole Christian πίσω από το τιμόνι του i20 R5. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και οι δυο νεαροί και ταλαντούχοι οδηγοί θα αποδώσουν καλά όχι μόνο με το R5 αυτοκίνητο αλλά και με το ολοκαίνουργιο Hyundai i20 N Rally2 το οποίο αναμένουμε να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στα μέσα της χρονιάς.

Το τμήμα πελατών μας εργάστηκε μεθοδικά κατά τη διάρκεια αυτής της γεμάτης προκλήσεις χρονιάς, ούτως ώστε να γίνει παραγωγή ενός ανταγωνιστικού αυτοκινήτου ράλι το οποίο θα τρέχει σε όλο τον κόσμο.»