WRC Wales 2017: Το ιδανικότερο σενάριο!!

Αν κάποιος έλεγε στον Malcom Wilson στο ξεκίνημα της χρονιάς ότι θα σάρωνε τα πάντα στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου σίγουρα θα τον κοιτούσε ανέκφραστος. Η επένδυση που έκανε φέτος φέρνοντας τον Sebastian Ogier στην ομάδα, σε συνδυασμό με την πολύ καλή παρουσία του Ott Tanak, κατάφερε να κερδίσει και τους δυο τίτλους στον προτελευταίο αγώνα, μέσα στην έδρα της Ford.

Δέκα χρόνια ήταν πολλά για να περιμένει το μεγάλο αφεντικό της M-Sport ένα τίτλο κατασκευαστών και μετά το τέλος του αγώνα το πανηγύρισε δέοντος. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ένα δικό του παιδί ο Elfyn Evans, ο οποίος συνδύασε το πρωτάθλημα κατασκευαστών με την πρώτη του νίκη στο θεσμό.

Ο Βρετανός πήρε την πρωτοπορία του αγώνα από την Παρασκευή και δεν την έχασε ποτέ. Μάλιστα τη χθεσινή μέρα δημιούργησε απόσταση ασφαλείας από τους υπολοίπους και σήμερα κινήθηκε χωρίς ρίσκα φέρνοντας το Fiesta WRC πρώτο στη ράμπα του τερματισμού.

Δεύτερος τερμάτισε ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 coupe. Πάλεψε όσο μπορούσε αλλά δυστυχώς για αυτόν και την ομάδα του δεν μπόρεσαν να διακριθούν τη φετινή χρονιά. Από την αρχή της χρονιάς έδειχναν πολύ δυνατοί, όμως τα άσχημα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων ήταν ανασταλτικός παράγοντας στην υπόθεση τίτλος.

Όπως ήταν διαμορφωμένη η γενική κατάταξη, ο Sebastian Ogier βολευόταν και με την τρίτη θέση. Κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους Andreas Mikkelsen και Jari-Matti Latvala και με αυτό το αποτέλεσμα κέρδισε για πέμπτη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα οδηγών. Επίσης είναι ο πρώτος μετά απο 36 ολόκληρα χρόνια που κερδίζει πρωτάθλημα οδηγών με τη Ford καθώς ο τελευταίος που τα είχε καταφέρει ήταν ο Ari Vatanen.

Ο Andreas Mikkelsen τερμάτισε τέταρτος μετά από ωραία μάχη που είχε με τον Jari-Matti Latvala. Η Hyundai επενδύει σε αυτόν για του χρόνου και σίγουρα η πίεση και οι απαιτήσεις για καλά αποτελέσματα θα είναι μεγαλύτερες.

Πέμπτος και απογοητευμένος τερμάτισε τελικά ο Jari-Matti Latvala.Ο οδηγός της ΤΟΥΟΤΑ έχασε χρόνο στην 20η ειδική διαδρομή, χωρίς να καταφέρει να αντιστρέψει τα εις βάρος του δεδομένα στην τελευταία. Στον προτελευταίο του αγώνα με την M-Sport ο Ott Tanak τερμάτισε έκτος ενώ την οκτάδα συμπλήρωσαν οι Kris Meeke και Hayden Paddon.

Πρωταθλητής με στυλ αναδείχθηκε στην κατηγορία WRC2 ο Pontus Tidemand. Ουσιαστικά έτρεξε χωρίς αντίπαλο καθώς η διαφορά από τους υπόλοιπους ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Από νωρίς απέκτησε διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι και το τέλος του αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Eric Camilli και την τριάδα συμπλήρωσε ο Briton Tom Cave.

Τυπικής διαδικασίας είναι ο τελευταίος αγώνας στην Αυστραλία ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.

Final Overall Classification  – Wales Rally GB
1 E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC 2:57:00.6
2 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +37.3
3 S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +45.2
4 A. Mikkelsen A. Jæger Hyundai i20 Coupe WRC +49.8
5 J. M. Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +50.3
6 O. Tänak M. Järveoja Ford Fiesta WRC +1:02.3
7 K. Meeke P. Nagle Citroën C3 WRC +1:20.5
8 H. Paddon S. Marshall Hyundai i20 Coupe WRC +2:16.3
9 E. Lappi J. Fern Toyota Yaris WRC +2:46.5
10 D. Sordo M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +3:50.5
2017 FIA World Rally Championship for Drivers’ Standings
After round 12
1 S. Ogier 215
2 T. Neuville 183
3 O. Tanak 169
4 J.M Latvala 136
5 E. Evans 118
6 D. Sordo 95
7 J. Hänninen 71
8 K. Meeke 70
9 C. Breen 64
10 H. Paddon 59
11 A. Mikkelsen 52

2017 FIA World Rally Championship for Manufacturers’ Standings
After round 12

1 M-Sport World Rally Team 398
2 Hyundai Motorsport 305
3 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 241
4 Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 210