WRC Wales 2017– Μέρα δεύτερη: Προελαύνει η Ford

Η ολοκλήρωση της πρώτης μέρας του αγώνα στην Ουαλία βρήκε και τα τρία Ford Fiesta στις τρείς πρώτες θέσεις, με τον Elfyn Evans να είναι στην πρωτοπορία και πίσω του να βρίσκονται οι Ott Tanak και Sebastian Ogier.

Όπως και στο πρώτο loop, έτσι και στο δεύτερο όλοι οι οδηγοί επέλεξαν 5 μαλακά ελαστικά για το loop.

Ο Ουαλός κέρδισε μόνο την πρώτη ειδική του loop αλλά κατάφερε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους και στις άλλες δύο και άνοιξε την διαφορά από τους teammates του.

O Tanak  δεν ήταν ικανοποιημένος με την ισορροπία του Fiesta RS WRC με αποτέλεσμα να μην μπορεί να οδηγήσει όπως θέλει και να χάσει χρόνο στην μάχη για την πρώτες θέσεις, ωστόσο, κράτησε πίσω του τον Ogier, που ήταν αρκετά βελτιωμένος σε σύγκριση με το πρωί.

Ο Thierry Neuville κέρδισε την 5η ειδική και ανέβηκε στην 4η θέση, αφήνοντας πέμπτο τον Jari-Matti latvala, που δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από το set-up του Yaris WRC.

Μόλις 1 δέκατο πίσω από τον Φινλανδό είναι ο Kris Meeke που δεν έδειξε την ταχύτητα που είχε στο πρώτο πέρασμα.

Στην 7η θέση ακολουθεί ο Andreas Mikkelsen, με τους Dani Sordo και Hayden Paddon να είναι στην 8η και 9η θέση, με την δεκάδα να κλείνει ο Juho Hanninen. Ο Esapekka Lappi είναι στην 11η θέση και στην 12η ο Mads Ostberg.

Ο Craig Breen ήταν ταχύτερος από τον teammate του στις δύο πρώτες ειδικές του loop αλλά στην τελευταία είχε τετ-α-κε και κόλλησε σε ένα χαντάκι.