WRC VODAFONE RALLY DE PORTUGAL 2018 – Μέρα 2η: Ο Neuville προηγείται μετά από συναρπαστική εξέλιξη

Συναρπαστική και απρόβλεπτη μπορεί να χαρακτηριστεί η δεύτερη μέρα του ράλι Πορτογαλίας, καθώς υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις και εγκαταλείψεις μεταξύ των πρωταγωνιστών του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η πρώτη θέση άλλαξε συνολικά πέντε φορές κάτοχο, με τον Thierry Neuville να φιγουράρει προς το παρόν στην πρώτη θέση.

Ο οδηγός της Hyundai στα αρχικά στάδια της μέρας προσπαθούσε να κρατηθεί κοντά στον ανταγωνισμό. Εκμεταλλεύτηκε τις εγκαταλείψεις και σε συνδυασμό με τη μαλακή γόμα που χρησιμοποίησε στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές, κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά 17 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Elfyn Evans.

Ο Βρετανός οδηγός του Ford Fiesta, μετά την εναρκτήρια ειδική της μέρας ήταν δεύτερος, όμως μέχρι την τέταρτη ειδική οπισθοχώρησε στην όγδοη θέση. Στη συνέχεια βελτιώθηκε κερδίζοντας θέσεις στην κατάταξη και τρεις ειδικές πριν την ολοκλήρωση του σκέλους ανέβηκε ξανά δεύτερος. Προσπάθησε να πιέσει τον Neuville, όμως έχασε χρόνο στις δυο τελευταίες ειδικές, καθώς είχε επιλέξει να βάλει τη σκληρή γόμα ελαστικών,η οποίος δεν του ‘’βγήκε’’.

Αρκετά σταθερός και γρήγορος ήταν ο Dani Sordo (Hyundai i20), ο οποίος είναι στην τρίτη θέση 6.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans. Το αρνητικό για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του είναι ότι δεν επιλέγηκε για να βαθμολογηθεί για το πρωτάθλημα κατασκευαστών και αν καταφέρει να μείνει σε αυτή τη θέση τότε θα είναι πλήγμα για τη Hyundai.

Στην τέταρτη θέση είναι ο Teemu Suninen με Ford Fiesta ενω χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Esapekka Lappi είναι ο μοναδικός οδηγός την Toyota που τρέχει στον αγώνα και είναι πέμπτος. Σε κανένα σημείο δεν ήταν ανταγωνιστικός και αύριο θα πρέπει να βελτιώσει τους χρόνους του αν θέλει να κερδίσει κάτι καλύτερο.

Έκτος είναι ο Mads Ostberg με Citroen C3 και έβδομος βρίσκεται ο Kris Meeke (Citroen C3), ο οποίος βρέθηκε στην τρίτη ειδική να οδηγεί τον αγώνα. Ήταν ταχύτατος και συνεχώς στη μάχη της πρωτιάς, όμως ένα σκασμένο ελαστικό στην έκτη ειδική και ένα στην όγδοη του στοίχησαν πολύτιμα δευτερόλεπτα και θέσεις στη γενική κατάταξη. Το τρίτο C3, με οδηγό τον Craig Breen είναι στην όγδοη θέση.

Η δεύτερη μέρα σημαδεύτηκε με σημαντικές εγκαταλείψεις από οδηγούς διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ο πρώτος που τέθηκε νοκ αουτ ήταν ο Ott Tanak με Toyota Yaris, ο οποίος εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στην πρώτη ειδική της μέρας. Ακολούθησε ο Latvala με το δεύτερο Yaris στην τρίτη ειδική από σπασμένη ανάρτηση, ενώ στην πέμπτη ειδική ήταν η σειρά του Ogier (Ford Fiesta) να εγκαταλείψει μετά από έξοδο.

Στην αμέσως επόμενη ειδική αποχώρησε ο Mikkelsen με το Hyundaii20 από μηχανικό πρόβλημα και στην έβδομη εκτός αγώνα τέθηκε και ο Hayden Paddon, επίσης με Hyundai i20.

Απρόβλεπτη ήταν η εξέλιξη και στην κατηγορία WRC2. Αρχικά ο Stephane Lefebvre κατάφερε να προηγηθεί όμως ο Gus Greensmith κατάφερε να τον περάσει. Έτσι πρωτοπόρος στον αγώνα είναι ο Greensmith, δεύτερος βρίσκεται ο Pieniazek και τρίτος ο Lefebvre.

Ο αγώνας συνεχίζεται το Σάββατο με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές και τα όσα έγιναν σήμερα προμηνύουν ακόμα μια συγκλονιστική μέρα.

  1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 1:37:30.7
  2. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) + 17.7
  3. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) + 24.3
  4. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 34.4
  5. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 45.8
  6. Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) + 48.3
  7. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) + 1:18.7
  8. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) ) + 2:27.3