WRC VODAFONE RALLY DE PORTUGAL – Μέρα 1η: Ο Tanak πήρε την πρώτη ειδική

Στην πίστα Rallycross της Lousada και μπροστά από 30000 θεατές διεξήχθη η πρώτη ειδική διαδρομή του ράλι Πορτογαλίας. Ο Ott Tanak με Toyota Yaris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην μήκους 3.36km διαδρομή, ο οποίος τερμάτισε μπροστά από τους Teemu Suninen και Sebastien Ogier (Ford Fiesta). Οι δυο οδηγοί της Ford έφεραν τον ίδιο χρόνο και είναι 0.4 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Εσθονό.

Ένα δευτερόλεπτο πιο πίσω, στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε ο Kris Meeke με το Citroen C3, ο οποίος όμως σημείωσε ίδιο χρόνο με τον Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) που ακολουθεί στην πέμπτη θέση.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Thierry Neuville (Hyundai i20) και όγδοος ο Elfyn Evans με Ford Fiesta. Ο τελευταίος αναγκάστηκε να αλλάξει το σύστημα ψύξης του αυτοκινήτου πριν από την πρώτη ειδική, καθώς το κτύπησε στο πρωινό shakedown μετά από άλμα.

Ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) έχασε σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή, καθώς έσβησε η μηχανή σε hairpin.

Ο αγώνας συνεχίζεται την Παρασκευή κοντά στα σύνορα με την Ισπανία με τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, οι οποίες χωρίζονται από ανασυγκρότηση. Η μέρα ολοκληρώνεται με δυο υπερειδικές διαδρομές οι οποίες θα διεξαχθούν στους δρόμους του Πόρτο.