WRC Turkey 2018 – SS1: Ο Mikkelsen πήρε προβάδισμα

Ο Andreas Mikkelsen είναι ο οδηγός που προηγείται στο ράλι Τουρκίας μετά την ολοκλήρωση της νυχτερινής υπερειδικής διαδρομής στους δρόμους του Μαρμαρά.

Ήταν ο μοναδικός που επέλεξε τη μεσαία γόμα της Michelin στη μήκους 2kmδιαδρομής, η οποία βρισκόταν δίπλα από την μαρίνα. Τα ελαστικά δούλεψαν πολύ καλά στην άσφαλτο και ο Mikkelsenμε το i20 ήταν ταχύτερος όλων κατά 2.5 δευτερόλεπτα.

«Ανυπομονώ πολύ για αυτό τον αγώνα. Ελπίζω η τύχη μας να αλλάξει και να έχουμε ένα καλό ράλι. Αυτό θα ήταν πολύ καλό,» είπε ο Νορβηγός, ο οποίος δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα τους τελευταίους αγώνες και επίσης στο πρωινό shakedown επέστρεψε στο serviceparkμε προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης.

Ο Craig Breen με Citroen C3 ήταν δεύτερος, με τον Ott Tanak να ακολουθεί τρίτος 0.3 δευτερόλεπτα με το Toyota Yaris. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Thierry Neuville ήταν τέταρτος με το δεύτερο i20, με τον πρωτοπόρο της κατηγορίας WRC 2 Jan Kopecky και τον Esapekka Lappi να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που πήγε να παρακολουθήσει την υπερειδική διαδρομή και είδαν τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier να κάνει ένα από τα σπάνια λάθη και να σημειώνει μόλις το δωδέκατο χρόνο μετά που προσγειώθηκε άσχημα στο άλμα. Έχασε την αμέσως επόμενη στροφή κτυπώντας στις μπαριέρες, μένοντας έτσι νωρίς 7.5 δευτερόλεπτα πίσω.

«Είχα ένα τεράστιο κτύπημα από πίσω στο άλμα το οποίο δεν περίμενα και έτσι δεν κατάφερα να φρενάρω για την επόμενη στροφή,» εξήγησε ο Γάλλος.

Ο αγώνας συνεχίζετε την Παρασκευή και περιλαμβάνει 144.84km και χωρίζετε σε τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Ξεκινά με την μεγαλύτερη ειδική του αγώνα, την Çetibeli μήκους 38.10kmτην οποία οι οδηγοί χαρακτήρισαν ως την σκληρότερη της σεζόν.