WRC Turkey 2018 – Μέρα 2η: Φουντώνει η μάχη για τον τίτλο

Εκπληκτικές μάχες έγιναν σήμερα, δεύτερη μέρα στον αγώνα της Τουρκίας. Χαρακτηριστικό του έντονου ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι οι τρείς πρώτοι χωρίζονται μόλις από 2.6 δευτερόλεπτα, με τη μάχη του τίτλου κυριολεκτικά να έχει φουντώσει για τα καλά.

Ο Thierry Neuville (i20), παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές διαδρομές, κατάφερε να κρατηθεί με τους πρωτοπόρους στο πρώτο πέρασμα και στο δεύτερο αντεπιτέθηκε με αποτέλεσμα να περάσει πρώτος στην τελευταία ειδική της μέρας.

Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου Sebastien Ogier (Ford Fiesta) είναι ο οδηγός που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με τη διαφορά του από τον Neuville να είναι μόλις 0.3 εκατοστά του δευτερολέπτου. Πίεσε ασφυκτικά για να μη χάσει χρόνο όντας δεύτερος στις ειδικές και κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος στο δεύτερο πέρασμα, σημειώνοντας ένα άπιαστο χρόνο στην ÇETIBELI,  τη μεγαλύτερηειδική του αγώνα μήκους 38.1km.

Αρκετά καλά πάει και ο δεύτερος οδηγός της Hyundai Andreas Mikkelsen. Ο Νορβηγός τέθηκε επικεφαλής στην τέταρτη ειδική του αγώνα και με πολύ καλή απόδοση έμεινε πρώτος μέχρι και την έκτη ειδική. Δεν μπόρεσε στο δεύτερο loop να ταυτιστεί με τους χρόνους των δυο πρώτων, όμως εξακολουθεί να είναι σε απόσταση βολής, ειδικότερα από τον Ogierκαι αναμένετε να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μάχης του τίτλου.

Στις θέσεις τέσσερα και πέντε βρίσκονται τα δυο Toyota Yaris των Latvala και Tanak. Ο πρώτος είχε σταθερή απόδοση κατά τη διάρκεια της μέρας και κινήθηκε μεταξύ τέταρτης και έκτης θέσης, ενώ ο νικητής των προηγούμενων δυο αγώνων Tanakδεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να μπει στη διεκδίκηση των πρώτων θέσεων. Στην έκτη και έβδομη θέση είναι οι Hayden Paddon (i20) και Esapekka Lappi (Toyota Yaris). Τα Citroenείχαν καλό ξεκίνημα σήμερα με τους Craig Breen και Mads Ostberg να φιγουράρουν στην πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα μετά και το πέρας της τρίτης ειδικής.

Ο Breen σταδιακά έχανε χρόνο μέχρι που ένα σκασμένο ελαστικό τον έθεσε νοκ άουτ, αναγκάζοντας τον να οπισθοχωρήσει στην όγδοη θέση. Ο Mads Ostberg αναγκάστηκε να αποχωρήσει στην έκτη ειδική μετά που κτύπησε σε πέτρα και κατάστρεψε την μπροστά αριστερή ανάρτηση.

Στην κατηγορία WRC2 ο Jan Kopecky της εργοστασιακής Skoda απέκτησε πλεονέκτημα 16 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Chris Ingram. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει μέχρι στιγμής ο Simone Tempestini.

Ο αγώνας συνεχίζετε αύριο με ακόμα τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Οι δυο διεκδικητές του τίτλου δείχνουν αποφασισμένοι για τη νίκη και αύριο αναμένονται ακόμα πιο συναρπαστικές μάχες.

Αποτελέσματα 2ηςμέρας

  1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 1:52:28.2
  2. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 0.3
  3. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 2.6
  4. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 16.3
  5. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) + 31.9
  6. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) +35.1
  7. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 36.8
  8. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 50.1
  9. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 1:02.9