WRC Sweden: H ΤΟΥΟΤΑ είναι εδώ

Η επιστροφή της ΤΟΥΟΤΑ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σημαδεύτηκε με νίκη στο δεύτερο μόλις αγώνα της χρονιάς που έγινε στη Σουηδία. Όσοι αμφισβήτησαν το νέο Yiaris μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, καθώς το αυτοκίνητο εκτός από αξιόπιστο έχει και την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει.

Η τελευταία μέρα στη Σουηδία μας χάρισε έντονες συγκινήσεις με τον Latvala να βρίσκει τον καλό του εαυτό και να εκμεταλλεύεται πλήρως το δώρο του Thierry Neuville ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και ενώ προηγείτο, εγκατέλειψε στην τελευταία ειδική του Σαββάτου.

Ο Latvala άντεξε στην πίεση των δυο Fiesta καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει τις τρείς τελευταίες ειδικές, συμπεριλαμβανομένου και τη power stage πανηγυρίζοντας έξαλλα την πρώτη νίκη του Ιάπωνα κατασκευαστή..

Για ακόμα ένα αγώνα ο Ott Tanak ήταν απολαυστικός. Πλέον το οδήγημα του είναι ώριμο και η πρώτη νίκη είναι θέμα χρόνου να έρθει. Το Σάββατο κατάφερε να κερδίσει τέσσερις ειδικές διαδρομές και να φτάσει σε απόσταση τεσσάρων δευτερολέπτων από τον Latavala. Αν δεν είχε το τετακε την Κυριακή ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, όμως και η δεύτερη θέση είναι επιτυχία.

Ο Sebastian Ogier προβληματίζει με τη μέχρι τώρα απόδοση του. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο αγώνα δεν κέρδισε ούτε μια ειδική. Με την τρίτη θέση  που κατέκτησε οπισθοχώρησε δεύτερος στη γενική κατάταξη.

Τέταρτος πολύ μακριά από τους τρεις πρώτους τερμάτισε ο Dani Sordo και πέμπτος ο Craig Breen. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Εlfyn Evans.

Στην κατηγορία WRC2 ο Σουηδός Pontus Tideman δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει όντας ο ταχύτερος από τους υπόλοιπους σε όλο το τριήμερο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Teemu Suninen και τρίτος ο Ole-Christian Veiby.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι στο Μεξικό από τις 9 μέχρι τις12 Μαρτίου. Όπως έδειξαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, νικητής μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε από τους κορυφαίους συνδυασμούς, κάνοντας έτσι απρόβλεπτο το φετινό πρωτάθλημα.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατικης RALLYPIXELS