WRC Spain 2017 – Θρίαμβος για Meeke και Ford

Τη δεύτερη νίκη στη φετινή χρονιά κατάφερε να πετύχει στον αγώνα της Ισπανίας ο Kris Meke με το Citroen C3. Ο Βρετανός κατάφερε να πάρει προβάδισμα δεκατριών δευτερολέπτων με το τέλος της χθεσινής μέρας και σήμερα συνεχίζοντας την πολύ καλή απόδοση που είχε από χθες, κατάφερε να κερδίσει πέντε από τις έξι ειδικές της μέρας, διευρύνοντας έτσι τη διαφορά από τους αντιπάλους του και στο τέλος να κερδίσει τον αγώνα.

Μεγάλη κερδισμένη από τον αγώνα είναι η ομάδα της Ford, καθώς είδε τους δυο οδηγούς της να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση και σε συνδυασμό με τη μη βαθμολόγηση των οδηγών της Hyundai βλέπει την πλάστιγγά και των δυο πρωταθλημάτων, οδηγών και κατασκευαστών να γέρνει προς το μέρος της.

Όπως αναμενόταν άλλωστε, οι δυο της οδηγοί δεν ενεπλάκησαν σε μάχη καθώς είχαν σίγουρες τις θέσεις τους. Η αποχώρηση του Thierry Neuville στη 16η ειδική απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Wilson η οποία με σωστή στρατηγική τους δυο τελευταίους αγώνες αναμένετε να πανηγυρίσει και τους δυο τίτλους. Έτσι στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sebastian Ogier και τρίτος ο Ott Tanak σκορπώντας χαμόγελα και ενθουσιασμό στην ομάδα και τους οπαδούς της Ford.

Η πολύ καλή απόδοση του Juho Hanninen με το Yaris επιβραβεύτηκε με την τέταρτη θέση γενικής. Κατάφερε να κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τον επιτιθέμενο Neuville και χαλάρωσε εντελώς μετά και την εγκατάλειψη του τελευταίου στη 16η ειδική. Πέμπτος ολοκλήρωσε ο Mads Ostberg ο οποίος ομολογούμενος είχε δύσκολο αγώνα. Στις θέσεις έξι και εφτά τερμάτισαν οι Stephane Lefenvre και Elfyn Evans.

Πανωλεθρία υπέστη η ομάδα της Hyundai, καθώς είδε και τα τρία της αυτοκίνητα να αποχωρούν από τον αγώνα με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Με αυτά τα δεδομένα και σε συνδυασμό με τις αποτυχίες στους δυο προηγούμενους αγώνες βλέπει τη χρονιά να καταλήγει σε αποτυχία.

Άνετη ήταν η επικράτηση του Teemu Suninen στην κατηγορία WRC2 ο οποίος δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Τις επομενες δυο θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν οι Jan Kopecky και Guerra.

Ο επόμενος και προτελευταίος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία όπου κατά πάσα πιθανότητα ομάδα της Ford θα πανηγυρίσει τον τίτλο κατασκευαστών.