WRC Rallye Monte-Carlo: Ο Βασιλιάς του Μόντε!!

Ήταν ο ταχύτερος και το απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο. Ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) είναι ο ειδικός στις μεικτές συνθήκες του Monte Carlo, γνωρίζει πότε θα πιέσει και πως να αποφύγει τα επικίνδυνα σημεία και αυτό έδειξε και φέτος.

Ο περσινός πρωταθλητής είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας και κατάφερε να σημειώσει την 50η νίκη στην καριέρα του ενώ παράλληλα κέρδισε τον αγώνα του Monte Carlo για όγδοη φορά.

Ο Γάλλος πέραν από τη νίκη ρεκόρ, έφυγε από τον εναρκτήριο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 30 βαθμούς καθώς κέρδισε με σχετική ευκολία και την power stage.

Το θρίαμβο της ΤOYOTA ολοκλήρωσε ο Elfyn Evans ο οποίος τερμάτισε δεύτερος γενικής. Ο Βρετανός ήξερε ότι μόνο με λάθος του Ogier θα μπορούσε να διεκδικήσει άτι καλύτερο και έτσι σήμερα κινήθηκε εκ του ασφαλούς μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα.

O Thierry Neuville (Huyndai i20) ήταν ο μόνος που έσωσε κατά κάποιο τρόπο την παρτίδα για τη Hyundai. Ο Βέλγος κατάφερε να περάσει σήμερα τον Kalle Rovanpera για να τερματίσει τρίτος, σε ένα αγώνα που όλα πήγαν στραβά στον Κορεάτη κατασκευαστή, με τα σκασμένα ελαστικά να παίζουν σημαντικό ρόλο στο αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας.

Τέταρτος γενικής έμεινε ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) ο οποίος σήμερα ομολογουμένως είχε δύσκολο έργο. Μετά την ποινή 10 δευτερολέπτων που δέχθηκε μετά το τέλος της χθεσινής μέρας για το λόγο ότι σε δυο περιπτώσεις έκοψε πολύ πιο μέσα στη στροφή, ήρθε καπάκι σήμερα από την πρώτη ειδική της μέρας ένα σκασμένο ελαστικό να του στερήσει τις όποιες ελπίδες είχε για να παλέψει για το βάθρο.

Στη μετριότητα κινήθηκε και σήμερα ο Dani Sordo (Hyundai i20) ολοκληρώνοντας τελικά πέμπτος και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) που συνεχίζει να μαζεύει εμπειρίες.

Με εύκολη νίκη ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα στην κατηγορία WRC 2 ο Andreas Mikkelsen. Ο Νορβηγός είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και όντας ο πιο σταθερός και ο πιο ταχύς από τους υπόλοιπους ανέβασε το Skoda Fabia πρώτο στη ράμπα του τερματισμού.

Μετά το σκασμένο ελαστικό που είχε χθες, ο Adrian Fourmaux(Ford Fiseta Mk ll) συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Eric Camilli με Citroen C3 R5.

Ο επόμενος αγώνας είναι στον Αρκτικό κύκλο. Το WRC Arctic Rally Finland θα διεξαχθεί από τις 26 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και πολικές θερμοκρασίες όπου χιόνι και πάγος περιμένουν να δοκιμάσουν τους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος.

Τελικά αποτελέσματα

1. Ogier 02hr56min33.7sec
2. Evans +32.6sec
3. Neuville +01min13.5sec
4. Rovanperä +02min33.6sec
5. Sordo +03min14.2sec
6. Katsuta +07min01.3sec

 

Βαθμολογίες οδηγών

1. Sébastien OGIER 30
2. Elfyn EVANS 21
3. Thierry NEUVILLE 17
4. Kalle ROVANPERÄ 16
5. Dani SORDO 11
6. Takamoto KATSUTA 8

 

Βαθμολογίες κατασκευαστών

1. Toyota Gazoo Racing WRT 52
2. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 30
3. M-Sport Ford
World Rally Team
10
4. Hyundai 2C Competition 8