WRC Rallye Monte-Carlo -Μέρα 3η: Τον πρώτο λόγο έχει ο Ogier

Τρείς ειδικές διαδρομές περιλάμβανε η σημερινή 3η μέρα στο Monte-Carlo. Η πρώτη, όπως και χθες ξεκίνησε νωρίς το πρωί και έτσι οι διαγωνιζόμενοι έβαλαν και πάλι προβολείς στα αγωνιστικά. Οι συνθήκες για ακόμα μια φορά ήταν δύσκολες αφού στην πρώτη ειδική υπήρχε πάγος, στη δεύτερη πάγος με χιόνι και στην τρίτη πάγος ο οποίος εναλλασσόταν με στεγνά σημεία.

Ο Sebastien Ogier ξεκίνησε όπως τελείωσε τη χθεσινή μέρα, δηλαδή με νίκη σε ειδική. Ο πρωταθλητής πέρασε στην πρωτοπορία και έδειχνε να έχει το ρυθμό να τελειώσει τον αγώνα από σήμερα.

Στην επόμενη ειδική, με τον πάγο να λειώνει και τα ελαστικά του να μην έχουν την απαιτούμενη πρόσφυση έχασε πάνω από 40 δευτερόλεπτα όμως και πάλι ήταν ταχύτερος από τον πλησιέστερο του αντίπαλο και ομοσταυλό του, Elfyn Evans. Στην τελευταία ειδική της μέρας κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως με τέσσερις ειδικές διαδρομές να απομένουν ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί.

Δεύτερος εξακολουθεί να βρίσκεται ο Elfyn Evans. Ο Ουαλός δε δείχνει ικανός μέχρι στιγμής να ανατρέψει τα αποτελέσματα όμως με την εξέλιξη του αγώνα εξακολουθεί να ελπίζει.

Μεγάλη μάχη γίνεται για την τρίτη θέση μεταξύ των Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) και Thierry Neuville (Hyundai i20). Ο νεαρός Φιλανδός παρόλες τις “στιγμές” που είχε στον αγώνα εντούτοις άντεξε στην πίεση του Βέλγου και εξακολουθεί να κρατιέται στην τελευταία θέση του βάθρου.

Από την πλευρά του ο Neuville έκανε ένα καταπληκτικό χρόνο στη 10η ειδική πλησιάζοντας σε απόσταση βολής τον Rovanpera. Στην 11η και τελευταία της σημερινής μέρας κινήθηκε προσεκτικά και παρέμεινε τέταρτος με 7 δευτερόλεπτα διαφορά από την τρίτη θέση του βάθρου.

Ο Dani Sordo (Hyundai i20) είναι πέμπτος χωρίς να απειλεί και να απειλείτε και κύριος του στόχος είναι ο τερματισμός. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) ο οποίος σήμερα σημείωσε μερικούς αξιόλογους χρόνους.

Όσον αφορά τον Ott Tanak (Hyundai i20), ο Εσθονός επέλεξε να βάλει μόνο μια ρεζέρβα μαζί του και αυτό αποδείχτηκε καταστροφικό. Από την πρώτη ειδική της μέρας είχε σκασμένο ελαστικό και στην αμέσως επόμενη ακόμα ένα. Μετά από αυτή την εξέλιξη και παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στο service, εντούτοις οι διοργανωτές δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει καθώς η ζάντα δεν είχε ελαστικό, κάτι που είναι ενάντια στους κανονισμούς.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia evo) απέκτησε άνετο προβάδισμα το οποίο του επιτρέπει αύριο να κινηθεί άνετα χωρίς να πιέσει. Ο Adrien Fourmaux (Ford Fiesta Mk ll) παρά το σκασμένο ελαστικό εξακολουθεί να είναι δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Eric Camilli (Citroen C3 R5), με τη διαφορά του από τον Fourmaux να είναι στα 17 δευτερόλεπτα.

Τέσσερις ειδικές απομένουν αύριο για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η Toyota έχει τον πρώτο λόγο για νίκη, μένει αυτό να επαληθευτεί μετά το τέλος της αυριανής μέρας.

Αποτελέσματα 3η μέρας

1.Ogier 02hr16min31.9sec

2.Evans+13.0sec

3.Rovanperä+56.8sec

4.Neuville+01min03.8sec

5.Sordo+02min11.3sec

6.Katsuta+04min43.1sec