WRC RALLYE MONTE-CARLO – Μέρα 2η : Προηγείται ο Neuville

Ο οδηγός της Hyundai Thierry Neuville είναι αυτός που προηγείται στο τέλος της δεύτερης μέρας στο Μόντε Κάρλο. Ο Βέλγος δείχνει άνετος με το καινούργιο αυτοκίνητο και μέχρι στιγμής κέρδισε τέσσερις ειδικές διαδρομές έχοντας προβάδισμα 45 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Sebastian Ogier.

Ο πρωταθλητής είχε κακό ξεκίνημα τη σημερινή μέρα καθώς σε μια δεξιά στροφή κόλλησε στο χιόνι με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις και αρκετά δευτερόλεπτα. Δεν το έβαλε κάτω και με αντεπίθεση στις δυο τελευταίες ειδικές της μέρας πέρασε δεύτερος μπροστά από τον ομόσταυλο του Ott Tanak.

Από την πλευρά του ο Εσθονός εξέπληξε όλους με την οδήγηση του καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει την εναρκτήρια ειδική του σκέλους. Είναι στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Ogier διεκδικώντας με αξιώσεις θέση στο βάθρο. Πολύ μακριά από τους τρείς πρώτους βρίσκεται ο jari Matti Latvala. Ο Φιλανδός δεν μπορεί να απειλήσει και οδηγώντας επιφυλακτικά ψάχνει τον πρώτο του τερματισμό με τη νέα του ομάδα. Στην πέμπτη θέση είναι ο Dani Sordo και την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Craig Breen.

Χωρίς αντίπαλο τρέχει ο Andreas Mikkelsen στην κατηγορία WRC2. Ήδη απέκτησε προβάδισμα νίκης το οποίο απλά πρέπει να διαχειριστεί σωστά στο υπόλοιπο του αγώνα. Jan Kopecky και Brian Bouffier συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Από τις σημαντικότερες εγκαταλείψεις της μέρας είναι αυτές των Kris Meeke και Juho Hanninen οι οποίοι έτρεχαν σε θέσεις βάθρου έχοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση.

Ο αγώνας συνεχίζετε αύριο με πέντε ειδικές διαδρομές και τα πληρώματα θα ξεκινούν με αντίστροφη σειρά μετά την αλλαγή του κανονισμού. Ίσως υπάρξουν αλλαγές στη γενική κατάταξη, καθώς οι καιρικές συνθήκες αναμένετε να παίξουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο.