WRC Rally Italia Sardegna – Μέρα 2η: Φουντώνει η μάχη για τη νίκη

Μεγάλες μάχες αναμένονται το Σάββατο στον αγώνα της Ιταλίας, καθώς επιβεβαιώνετε η φήμη του σαν ο πιο σκληρός του πρωταθλήματος και η εξέλιξη του αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Τα πληρώματα εκκινούσαν τις ειδικές με τρία λεπτά διαφορά σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να αποφύγουν την πολύ σκόνη, όμως η άπνοια που επικρατούσε το πρωί δυσκόλεψε αρκετά σχεδόν όλους.

Ηλεκτρική καρέκλα αποδείχτηκε η πρώτη θέση, καθώς άλλαξε κάτοχο τέσσερις φορές, με τον Hayden Paddon να καταφέρνει να ολοκληρώσει τελικά τη μέρα πρώτος. Ο οδηγός της Hyundai έχοντας ιδανική σειρά εκκίνησης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και αθόρυβα ανέβηκε πρώτος, εκμεταλλευόμενος και τις ατυχίες των αυτοκινήτων που βρίσκονταν μπροστά του.

 

Η ομάδα της Hyundai κρατά και τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη με τον Thierry Neuville. Ο Βέλγος είχε σαν στόχο να είναι ταχύτερος από τον Ogier και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει περίφημα. Κατά τη διάρκεια της μέρας είχε δυο κλαταρισμένα ελαστικά τα οποία δεν του στοίχησαν σε χρόνο και έτσι το Σάββατο τα 8.2 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από τον Paddon λογικά δεν θα δυσκολευτεί να τα καλύψει.

Τρίτος με διαφορά 1.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville βρίσκεται ο Ott Tanak. Ο Εσθονός δείχνει να μπορεί να κρτηθεί στη μάχη της πρωτιάς και μένει να δούμε αν μπορέσει να σπάσει την κυριαρχία της Hyundai που έχει στον αγώνα.

Ο Jari-Matti Latvala είναι τέταρτος με διαφορά 9.8 δευτερόλεπτα από την κορυφή και πέμπτος είναι ο Mads Ostberg. Ο τελευταίος ανέβηκε μέχρι και την τρίτη θέση όμως η επιλογή της μαλακής γόμας στο απογευματινό πέρασμα από τις ειδικές τον ανάγκασε να χάσει χρόνο και να ολοκληρώσει πέμπτος.

Την εξάδα συμπληρώνει ο Juho Hanninen, ο οποίος κατάφερε να ανέβει μέχρι και την πρώτη θέση στα μέσα της μέρας. Μέχρι την προτελευταία ειδική έτρεχε δεύτερος, όμως δεν απέφυγε το λάθος στην τελευταία και μετά από έξοδο κτύπησε το σύστημα ψύξης του Yaris, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υπερθερμανθεί και να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν οι Ott Tanak και Sebastian Ogier. Ο τελευταίος ήξερε ότι ξεκινώντας πρώτος στις ειδικές θα έχανε χρόνο και σε συνδυασμό με την επιλογή μαλακής γόμας στα ελαστικά στο πρώτο loop είναι 42 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη θέση, ξέροντας ότι έστω και αν η σειρά εκκίνησης τις επόμενες δυο μέρες θα είναι ανάποδη, θα είναι πολύ δύσκολο να καλύψει αυτή τη διαφορά.

Η ομάδα της Citroen δεν τα πάει καλά ούτε σε αυτό τον αγώνα καθώς είδε δυο από τα τρία της αυτοκίνητα να αποχωρούν. Ο Kriss Meeke είχε για μια φορά έξοδο, με αποτέλεσμα να στραβώσει τον κλωβό ασφαλείας και ο Craig Breen είχε διαρροή λαδιού. Πολύ καλός ήταν ο Dani Sordo πριν αποχωρήσει και αυτός με πρόβλημα στο τούρμπο.

Στην κατηγορία WRC2 ο Jan Kopecky έχει προβάδισμα 54 δευτερολέπτων από το δεύτερο Veiby. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Ιάπωνας Katsuta.

Το Σάββατο περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές και όλα είναι ανοικτά όσον αφορά τη μάχη για τη νίκη.

Φωτογραφίες: Νίκος Κατίκης RALLYPIXELS