WRC Poland 2017– Επιβλητικό 1-2 για τη Hyundai

Με το επιβλητικό 1-2 ολοκλήρωσε τον αγώνα στην Πολωνία η ομάδα της Hyundai. Νικητής αναδείχθηκε ο Thierry Neuville μετά από συγκλονίστηκες μάχες που είχε με τον Ott Tanak, οι οποίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων μέχρι και την 20η ειδική διαδρομή.

Σήμερα, με το καλημέρα ο Ott Tanak κέρδισε την πρώτη ειδική και πέρασε για ακόμα μια φορά στον αγώνα επικεφαλής. Το προβάδισμα του όμως δεν είχε συνέχεια καθώς στην αμέσως επόμενη ειδική είχε έξοδο με αποτέλεσμα να κτυπήσει το αυτοκίνητο και να χάσει κάθε ελπίδα για νίκη. Η συνέχεια για τον Tanak ήταν ακόμα πιο απογοητευτική, καθώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα λόγο των βαριών ζημιών που είχε το αυτοκίνητο. Ο Neuville μετά απο αυτή την εξέλιξη κινήθηκε προσεκτικά στις εναπομείναντες ειδικές, κερδίζοντας έτσι για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν.

Τον θρίαμβο για τη Hyundai ολοκλήρωσε ο Hayden Paddon τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας στην Πολωνία και με τη συγκομιδή βαθμών από τον αγώνα μείωσε τη διαφορά από την M-Sport στους 22 βαθμούς.

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ο Sebastian Ogier ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αποχώρηση του ομόσταυλου του Ott Tanak τερματίζοντας στο τέλος τρίτος. Παράλληλα τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην power stage καταφέρνοντας να κρατηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Dani Sordo με το τρίτο Hyundai τερμάτισε στην τέταρτη θέση σε μια μέρα όπου η ομάδα θα θυμάται για πολύ καιρό. Stephane Lefebvre και Teemu Suninen ολοκλήρωσαν την πρώτη εξάδα. Ο Suninen εξέπληξε όλους ευχάριστα, καθώς αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή με αυτοκίνητο WRC και έδειξε σε κάποια σημεία του αγώνα ανταγωνιστικός, κερδίζοντας μάλιστα και μια ειδική.

Στην κατηγορία WRC2 ο Ole Veiby πέτυχε την πρώτη του νίκη αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Pontus Tidemand. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Quentin Gilbert.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθει στο ναό της ταχύτητας στη Φιλανδία στο τέλος Ιουλίου, όπου οι πρωταγωνιστές του WRC αναμένετε να μας χαρίσουν συναρπαστικές μάχες όπως μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα.