WRC ORLEN 80th Rally Poland – Μέρα 2η: Πρώτος ο Mikkelsen με βραχεία κεφαλή

Μόλις 7,7 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους πέντε πρώτους οδηγούς μετά το τέλος μιας εκπληκτικής μέρας σε εξαιρετικά γρήγορους χωματόδρομους στο Ράλι Πολωνίας. Οι θερμοκρασίες άγγιξαν τους 30°C στη βόρεια Πολωνία και οι ακυρώσεις δύο ειδικών διαδρομών σήμαιναν ότι η φθορά των ελαστικών δεν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική, ακόμη και για όσους χρησιμοποίησαν την μαλακή γόμα.

Ο Mikkelsen έθεσε τον ρυθμό και έφτασε στο προβάδισμα μετά την εναρκτήρια ειδική της Παρασκευής, την Stańczyki, με τον ομόσταβλο του στην Hyundai, Ott Tänak – ο οποίος είχε πάρει το προβάδισμα μετά την υπερειδική της Πέμπτης, να αποσύρετε με ζημιά στο μπροστινό μέρος που προκλήθηκε από μια πρόσκρουση.

Ο Νορβηγός έφτιαξε μια διαφορά 7,4 δευτερολέπτων με το i20 N, αλλά δέχτηκε επίθεση από τους οδηγούς της Toyota, Kalle Rovanperä και Elfyn Evans στην επανάληψη των ειδικών.

«Είμαι χαρούμενος με τη μέρα μου», είπε ο Mikkelsen, ο οποίος ηγήθηκε για τελευταία φορά σε ράλι WRC στην Τουρκία το 2019. «Ήμουν πολύ προσεκτικός στην πρώτη ειδική μετά την ανασυγκρότηση, οπότε θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε για το αύριο».

Ο Rovanperä, που αντικατέστησε τον Ogier στην Toyota, έκανε ένα από τα καλύτερα οδηγήματα της ημέρας, κερδίζοντας τον ομόσταβλο του Ellyn Evans στην τελευταία ειδική της ημέρας για να προηγηθεί του Ουαλού κατα δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Φινλανδός επιλέχτηκε για να αντικαταστήσει τον Sébastien Ogier το απόγευμα της Τρίτης και κέρδισε δύο ειιδκές, παρά το γεγονός ότι είχε την λιγότερο ιδανική προετοιμασία πριν τον αγώνα. «Είναι πολύ αστείο. χθες το βράδυ έβλεπα ένα [αναγνωριστικό] βίντεο στο φορητό υπολογιστή και αποκοιμήθηκα», είπε. «Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά σήμερα [λαμβάνοντας υπόψη] την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Ο Evans είναι έτοιμος να μειώσει τη διαφορά από τους αντιπάλους για τον τίτλο Ott Tänak και Thierry Neuville, τους οποίους έμεινε πίσω στον έβδομο γύρο της σεζόν. Ο Neuville, ο οποίος αυτή τη στιγμή ηγείται του πρωταθλήματος, αντιμετώπισε ολισθηρές συνθήκες καθαρίζοντας τον δρόμο και είναι στην έβδομη θέση.

Ο Mārtiņš Sesks έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο ντεμπούτο του με αγωνιστικό Rally1, σταματώντας το ρολόι μόλις 0,3 δευτ. μακριά από τον χρόνο του Mikkelsen στην SS2 και ήταν δεύτερος γενικής μέχρι το μεσημέρι. Οδηγώντας ένα μη υβριδικό Ford Puma, ο 24χρονος Λετονός έπεσε στην πέμπτη θέση το απόγευμα, υστερώντας από τον οδηγό της M-Sport Ford Adrien Fourmaux κατά 0,2 δευτ. αφού υποχώρησε στο φινάλε.

Ο Grégoire Munster, επίσης με Puma, τερμάτισε 21,3 δευτερόλεπτα μακριά από το προβάδισμα στην έκτη θέση με τον Neuville 8,5 δευτερόλεπτα ακόμα πίσω. Όγδοος είναι ο Takamoto Katsuta, ο οποίος προσπάθησε να βρει έναν άνετο ρυθμό στο Toyota του, ενώ οι πρωτοπόροι του WRC2, Sami Pajari και Kajetan Kajetanowicz, συμπληρώνουν το top 10.

Τα πληρώματα θα αντιμετωπίσουν αύριο επτά ακόμη ειδικές που καλύπτουν 124,10 χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίτου περάσματος από τη υπερειδική διαδρομή δίπλα στο service park στο Mikołajki.