WRC Mexico – Μέρα πρώτη: Υπερθέαμα

Ξεκίνησε και επίσημα ψες ο τρίτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι στο Μεξικό. Ο αγώνας άνοιξε με την υπερειδική διαδρομή Michelin CDMX Street Stage η οποία ξεκινούσε από την πλατεία Zócalo στην πόλη Mexico City. Την μήκους 1.57km υπερειδική παρακολούθησαν αρκετές χιλιάδες φίλοι του αθλήματος  οι οποίοι στριμώχτηκαν κατά μήκος της διαδρομής για να δουν και να ακούσουν τα νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Από το διπλό πέρασμα από την υπερειδική διαδρομή τον ταχύτερο χρόνο πέτυχε ο Juho Hanninen (Toyota) με τον Ott Tanak (Fiesta) να τερματίζει δεύτερος. Τον τρίτο χρόνο σημείωσε ο Kriss Meeke με (Citroen DS3) και την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν τα δυο Hyundai i20 WRC των Neuville και Paddon. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Ogier έμεινε έκτος, καθώς το αυτοκίνητο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα έχοντας μειωμένη απόδοση στην ιπποδύναμη.

Ο αγώνας συνεχίζετε την Παρασκευή με εφτά ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα μήκους 54.90km. Οι πρώτες τέσσερις της μέρας θα διεξαχθούν σε μεγάλο υψόμετρο και με την απόδοση των αυτοκινήτων να επηρεάζετε καθώς μειώνετε η ιπποδύναμη, αυτό καθιστά τον αγώνα αμφίρροπο. Το σκέλος θα ολοκληρωθεί με ένα πέρασμα από την ειδική στους δρόμους του Guanajuato η οποία είναι μήκους 1.09km και με δυο περάσματα από την ειδική Autodromo De Leon η οποία είναι μήκους 2.30km.