WRC Mexico – Μέρα δεύτερη: Φιάσκο

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η δεύτερη μέρα του αγώνα στο Μεξικό, καθώς τα φορτηγά που μετέφεραν τα αγωνιστικά από την πόλη του Μεξικό όπου διεξήχθη η υπερειδική πίσω στη Λεόν έμπλεξαν σε μποτιλιάρισμα συνεπεία ατυχήματος που προηγήθηκε στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές El Chocolate και Las Minas, αφού τα αυτοκίνητα δεν έφτασαν στο χώρο ανασυγκρότησης στην ώρα τους.

Το δεύτερο σκέλος της μέρας έγινε κανονικά και η εξέλιξή του κατά τη διάρκεια της μέρας ήταν συναρπαστική. Ο Kriss Meeke (Citroen DS3) κατάφερε να πάρει κεφάλι στη γενική κατάταξη νωρίς, κερδίζοντας δυο ειδικές. Ήταν ο μοναδικός οδηγός που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το αυτοκίνητο και με την ευνοϊκή σειρά εκκίνησης που είχε έκλεισε τη μέρα με διαφορά 20.9 δευτερολέπτων από το δεύτερο Sebastian Ogier.

 

Ο πρωταθλητής όπως και οι υπόλοιποι κορυφαίοι συνδυασμοί, αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα στις ειδικές που ήταν σε μεγάλο υψόμετρο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιέσει όσο ήθελε. Τα 20.9 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από την πρώτη θέση δεν είναι απαγορευτικά και η τρίτη μέρα προμηνύετε συναρπαστική καθώς θα πιέσει για τη νίκη.

Ο Τhierry Neuville είναι στην τρίτος αρκετά πίσω από τις δυο πρώτες θέσεις. Κέρδισε δυο ειδικές όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κρτηθεί κοντά στην κορυφή. Αντιμετώπισε όπως και τα υπόλοιπα Hyundai i20 Coupe WRC πρόβλημα με τον κινητήρα και οι ελπίδες για νίκη ελαχιστοποιούνται.

Τέταρτος ακολουθεί ο Juho Hanninen με το Yiaris WRC και πέμπτος ο δεύτερος οδηγός την Μ-Sport Ott Tanak. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jari-Matti Latvala ξεκινώντας πρώτος στις ειδικές διαδρομές, έχασε πολύ χρόνο με αποτέλεσμα η διάκριση σε αυτό τον αγώνα να είναι εκτός πλάνων.

Πέντε μόνο συμμετέχοντες έχει η κατηγορία WRC2 όπου ο Pontus Tideman απέκτησε προβάδισμα 35 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Eric Camilli. Tην τριάδα συμπληρώνει ο μεξικανός Guerra.

Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα καθώς αποτελείτε από 9 ειδικές διαδρομές μήκους 158 αγωνιστικών χιλιομέτρων.