WRC Finland 2017: Ο Tanak κέρδισε την πρώτη ειδική

Ο Ott Tanak είναι αυτός που προηγείται στο ράλι Φιλανδίας μετά τη νίκη του στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή Harju. Ο οδηγός του Ford Fiesta ήταν ο ταχύτερος στη μήκους 2.31km διαδρομή που έγινε στους δρόμους της Jyvaskyla αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Thierry Neuville με διαφορά 1.1 δευτερόλεπτα.

Όπως είναι φυσικό τα φώτα θα είναι στραμμένα στους Neuville και Ogier οι οποίοι είναι στη μάχη του φετινού τίτλου. Ο Γάλλος είναι 0.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville όμως τα δύσκολα ξεκινούν αύριο καθώς σαν επικεφαλής στη βαθμολογία θα ξεκινά πρώτος στις ειδικές διαδρομές καθαρίζοντας το δρόμο για τους υπόλοιπους.

Πολύ καλός ήταν ο Craig Breen ο οποίος έγραψε τον τέταρτο χρόνο πίσω από το τιμόνι του C3 και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) και Hayden Paddon (i20).

Τα πληρώματα αύριο θα έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλη μέρα, αφού τους περιμένει ένα μαραθώνιο σκέλος με16 ώρες περίπου πίσω από το τιμόνι, καθώς θα αγωνιστούν σε 12 ειδικές διαδρομές μήκους 145.71 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με ακόμα ένα πέρασμα από την ειδική Harju.