WRC Estonia 2020: O Ott Tänak επικράτησε στο Shakeδown

Ο τοπικός ήρωας Ott Tänak έδειξε τις προθέσεις του στο Ράλι Εσθονίας σήμερα το πρωί, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στο Shakedown με την επανεκκίνηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.

Δέκατα του δευτερολέπτου χώριζαν τους κορυφαίους οδηγούς στην μήκους 6,23 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή Abissaare, έως ότου ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε δύο εξαιρετικά περάσματα. Γράφοντας ένα χρόνο 1.4 δευτερόλεπτα ταχύτερο από όλους.

Ο χρόνος του Εσθονού επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το ότι ειναι το μεγάλο φαβορί πριν από τον αγώνα, τέταρτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, που επισκέπτεται την Βαλτική για πρώτη φορά. Το ράλι σηματοδοτεί επίσης το 600ο αγώνα WRC από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα το 1973.

Ο οδηγός του Hyundai i20 έδωσε τον ρυθμό στην πρώτη φάση και ήταν ένας από τους δύο οδηγούς που έσπασαν το φράγμα των τριών λεπτών. Αφού επέστρεψε στο πάρκο εξυπηρέτησης Raadi στο Tartu, ο Tänak βγήκε πίσω και μείωσε τον προηγούμενο του χρόνο του κατά 1.6 δευτερόλεπτα.

Ο Sébastien Ogier ολοκλήρωσε 0,4 δευτερόλεπτα, πίσω απο την πρώτη θέση με Toyota Yaris, ο οποίος ανέβηκε στην δεύτερη θέση στην κατάταξη μετά απο ένα εξαιρετικό τελευταίο πέρασμα.

Ο Esapekka Lappi της M-Sport Ford ολοκλήρωσε τρίτος, ένα ακόμη δέκατο πιο πίσω. Ο Φινλανδός έκανε πέντε περάσματα με το Ford Fiesta και δε φάνηκε να τον επηρεάζει η έλλειψη δοκιμαστικών πριν από τον αγώνα σε σύγκριση με άλλους γραφοντας τον καλύτερο χρόνο του στο τελευταίο του πέρασμα.

Ο Kalle Rovanperä κατέκτησε την τέταρτη θέση με Toyota Yaris, ακόμη ένα δέκατο πιο πίσω, με τον Thierry Neuville να βρίσκετια ακόμη 0.2 δέκατα πιο πίσω από τον Φινλανδό με ένα i20. Ο Elfyn Evans ολοκλήρωσε την πρώτη εξάδα.

Ο Takamoto Katsuta της Toyota έχασε μια διασταύρωση στο πρώτο του πέρασμα, αλλά τα χειρότερα ακούν στο όνομα Teemu Suninen.

Ο οδηγός της M-Sport Ford έκανε ένα λάθος στο τέταρτο του πέρασμα με αποτέλεσμα να κτυπήσει στην δεξιά μεριά το Fiesta του, αφού βγήκε εκτός δρόμου και χτύπησε ένα δέντρο. Ο Suninen οδήγησε το αυτοκίνητο μέχρι το σέρβις όπου οι μηχανικοί του εξέταζαν την έκταση της ζημιάς, η οποία οπως αναφέρθηκε, δεν είναι σοβαρή.