WRC EKO Acropolis Rally – Μέρα 2η: Neuville και Ogier σε μεγάλη μονομαχία

Μόλις 2.8 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους Thierry Neuville και Sebastien Ogier μετά το τέλος της πρώτης μέρας σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές.

Ο Neuville, παρά το γεγονός ότι κέρδισε μόνο μια από τις πέντε πολύ δύσκολες διαδρομές της Παρασκευής, εντούτοις ήταν ο οδηγός που προηγήθηκε από την αρχή μέχρι και το τέλος του σκέλους.

Ο οδηγός του Hyundai i20 N αρχικά πέρασε το νικητή της υπερειδικής Kalle Rovanperä Στο πρώτο Λουτράκι, εναρκτήρια ειδική της μέρας, ανοίγοντας μάλιστα απόσταση 7,4 δευτερολέπτων από τον δεύτερο οδηγό της Toyota Sebastien Ogier πριν από την έναρξη της ειδικής Ελάτια.

 

Η όλη προσπάθεια του Γάλλου ήταν σχεδόν μάταιη καθώς ένα πρόβλημα που υποπτευόταν ότι σχετίζεται με τη μετάδοση, τον ανάγκασε να χάσει χρόνο στην μήκους 28,32 km ειδική διαδρομή.

«Το πίσω διαφορικό είχε πρόβλημα και δεν μπορούσα να πάω με τέρμα το γκάζι στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη ταχύτητα. Έχανα συνεχώς χρόνο και δεν μπορούσα να πάω όπως θα ήθελα. Ήταν αγχωτικό επειδή ήταν δύσκολη ειδική. Από το πρώτο χιλιόμετρο άκουγα τον θόρυβο από το πίσω διαφορικό και ανησυχούσατε δεν θα έφτανα μέχρι το τέλος».

Ο Ogier που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο, ήταν έτοιμος να πάρει την πρωτοπορία όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά κατά πέντε δευτερόλεπτα.

Κλαδιά των δέντρων όμως που κρέμονταν χαμηλά έκοψαν το πίσω φτερό του GR Yaris δημιουργώντας αστάθεια στο αυτοκίνητο.

Ο Γάλλος πιστεύει ότι η στρατηγική των ελαστικών θα είναι το κλειδί στο πολύ δύσκολο σκέλος του Σαββάτου το οποίο είναι περισσότερο από 140 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ο Rovanperä μπορεί να άρχισε θεαματικά τον αγώνα, όμως σήμερα ξεκινώντας πρώτος στις ειδικές αναγκαστικά καθάριζε το δρόμο και έτσι έμεινε 25,5 δευτερόλεπτα μακριά από την πρω΄τη θέση.

Μόλις 5,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rovanperä είναι ο Ellyn Evans, ο οποίος θέλει να τερματίσει μπροστά από τον ομόσταβλο του στην προσπάθεια που κάνει για τον τίτλο.

Ο Ουαλός είχε ένα σκασμένο ελαστικό στην δεύτερη ειδική με μικρή απώλεια χρόνου και όπως και ο Ogier στην Ελάτια έχασε επίσης το πίσω φτερό στο GR Yaris μετά από πρόσκρουση σε κλαδιά.

Εντούτοις ήταν ταχύτερος από τον Lappi όπου τον πέρασε και βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με τον Φινλανδό οδηγό της Hyundaiνα κινείτε επιφυλακτικά για μεγάλο μέρος του απογεύματος αφού αντιμετώπισε διαρροή νερού στο i20 N.

Ένα σβήσιμο της μηχανής στην τελευταία ειδική της Παρασκευής είδε τον Dani Sordo να πέφτει από την πέμπτη στην έβδομη θέση, όμως η απογοήτευση του Ισπανού δεν συγκρινόταν με τίποτα σε σχέση με τον Ott Tänak, ο οποίος είναι ένατος πίσω από τον Nikolay Gryazin μετά από θέματα που είχε με το Puma, τα οποία τον καθυστέρησαν στην ανασυγκρότηση με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή 3 λεπτών και 40 δευτερολέπτων.

Ίδιο θέμα είχε και ο Pierre-Louis Loubet ο οποίος όμως αποχώρησε από τον αγώνα. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Yohan Rossel, ο οποίος πίσω από το τιμόνι του Citroën C3 Rally2 προηγείται στην κατηγορία WRC2.

Ο Γάλλος κληρονόμησε τη θέση αργά το μεσημέρι μετά που ο Adrien Fourmaux σταμάτησε για να αλλάξει κλαταρισμένο ελαστικό.

.