WRC Dayinsure Wales Rally GB – Δεύτερη μέρα: Ασταμάτητος ο Tanak

Ο  OttTanak συνεχίζει να κυριαρχεί στο RallyΜ. Βρετανίας, αφήνοντας μακριά τον ανταγωνισμό. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Thierry Neuville και τρίτο τον Jari-Matti Latvala.

Για το απογευματινό loop της δεύτερης ημέρας του Rally Μ. Βρετανίας οι οδηγοί της Citroen, ο Mikkelsen, o Neuville και ο Lappiε πέλεξαν 6 μαλακά ελαστικά, οι Ogier και Evans 6 μεσαία, οι Suninen και Latvala 4 μαλακά και 1 μεσαίο και ο Tanak 3 μαλακά και 2 μεσαία.

Ο Εσθονός ήταν ο ταχύτερος στις πρώτες δύο ειδικές διαδρομές και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Evans, έχει, πλέον, μία διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του.

Ο Neuville είχε καλύτερο ρυθμό το απόγευμα, κάτι στο οποίο συνέβαλε η βελτιωμένη πρόσφυση στις ειδικές αλλά και οι αλλαγές που έκανε στο service. Από την άλλη ο Latvala δεν έδειξε ότι μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρώτων και έχασε μία θέση.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Esapekka Lappi, που έχασε έδαφος στην δεύτερη ειδική του loop. Πίσω του ακολουθεί ο Sebastien Ogier, με τον Craig Breen να σημειώνει πολύ καλούς χρόνους για την θέση που εκκινεί, όντας στην 6η θέση.

Στην 7η θέση ακολουθεί ο Hayden Paddon, που έχει στα 2 δευτερόλεπτα πίσω του τον Mads Ostberg. Ο Νορβηγός είχε προβλήματα με το στήσιμο της ανάρτησης, και είχε μία μικροέξοδο λίγο πριν το τέλος της τελευταίας ειδικής. Στα φρένα για την προτελευταία στροφή της ειδικής έσβησε ο κινητήρας του C3 WRC, με τον Νορβηγό να πηγαίνει ευθεία, ευτυχώς, χωρίς συνέπειες. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Andreas Mikkelsen και Kalle Rovanpera.

O Teemu Suninen κόλλησε σε ένα χαντάκι 3 χιλιόμετρα περίπου μέσα στην τελευταία ειδική, τελειώνοντας εκεί την ημέρα του.

O Elfyn Evans αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το service, στην απλή ειδική με προβλήματα στην ανάφλεξη του κινητήρα του Ford Fiesta WRC. Ο Ουαλός βρισκόταν στην 2η θέση μέχρι εκείνη την στιγμή.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Kale Rovanpera απέκτησε άνετο προβάδισμα από τον ομοσταυλό του Pontus Tidemand, αφού η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 58 δευτερόλεπτα. Ανοικτή παραμένει η μάχη για τη δεύτερη θέση, καθώς ο τρίτος Gus Greensmith είναι μόλις 7.7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tidemand.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

  1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 1:06:04.3
  2. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +28.8
  3. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +31.3
  4. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 35.9
  5. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +38.2
  6. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 48.8
  7. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) +1:06.4
  8. Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) +1:08.4
  9. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +1:24.3

Πηγή: totalracing.gr