WRC Croatia Rally – Μέρα 1η: Δυναμικό ξεκίνημα για τον Neuville

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη μέρα του Ράλι Κροατίας, αγώνας ο οποίος συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του WRC.

Η σημερινή μέρα ήταν μαραθώνια αφού αποτελείτο από οκτώ ειδικές διαδρομές και οι πρωταγωνιστές κινήθηκαν χωρίς απρόοπτα πλην του KaleRovanpera ο οποίος στην πρώτη ειδική υπέπεσε σε λάθος με αποτέλεσμα να έχει έξοδο και εγκατάλειψη από τον αγώνα.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) ήταν ο ταχύτερος όλων και κατάφερε μέχρι την τέταρτη ειδική να ανοίξει διαφορά 7.3 δευτερολέπτων από το δεύτερο. Αυτό το προβάδισμα το διατήρησε μέχρι το τέλος της μέρας με μόνη διαφορά ότι αυξήθηκε κατά 4 δέκατα (7.7).

Στο κυνήγι του Neuville είναι τα δυο Yaris των Ogier και Evans. Οι δυο τους αναλώθηκαν σε μια μεταξύ τους μάχη με στόχο την κορυφή με τον Evans να κρατά τη δεύτερη θέση.

Στο επαναληπτικό πέρασμα ο Ogier κινήθηκε καλύτερα και στην τελευταία ειδική διαδρομή πέρασε δεύτερος, με την διαφορά του από τον ομοσταυλό του να είναι μόλις τρία δέκατα.

Τέταρτος είναι ο Ott Tanak (Hyundai i20). Ο Εσθονός δυσκολεύτηκε αρκετά με τα ελαστικά αφού δεν είχε την απαιτούμενη πρόσφυση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάνει διαρκώς χρόνο σε σχέση με τους προπορευόμενους του και παρόλο που κέρδισε την πέμπτη ειδική εντούτοις είναι σχεδόν 32 δευτερόλεπτα μακριά από τον Neuville.

Χωρίς να αποδώσει τα μέγιστα ο τρίτος οδηγός της Hyundai Creg Breen είναι πέμπτος, με τους Fourmaux (Ford Fiesta), Greensmith (Ford Fiesta), Loubet(Hyundai i20) και Katsuta (Toyota Yaris) να συμπληρώνουν τους πρώτους εννέα.

Στη δέκατη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία WRC 2DC είναι ο Mads Ostberg (Citroen C3) ενώ ο Nikolay Gryazin (Volkswagen Polo GTI) είναι ο οδηγός που προηγείται στην κατηγορία WRC2.

Με ακόμα οκτώ ειδικές συνεχίζετε αύριο ο αγώνας. Τα οκτώ δευτερόλεπτα που χωρίζουν τους τρείς πρώτους αύριο προμηνύουν σκληρές μάχες.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1 Neuville 55min 36.8sec
2 Ogier +7.7sec
3 Evans +8.0sec
4 Tänak +31.9sec
5 Breen +54.8sec
6 Fourmaux +1min 14.7sec