Home Rally WRC: Carlos Sainz ο καλύτερος όλων

WRC: Carlos Sainz ο καλύτερος όλων

Ο Carlos Sainz ανακηρύχθηκε ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών στο WRCμετά από ψηφοφορία των οπαδών και δημοσιογράφων στην επίσημη ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Ο δις Παγκόσμιος πρωταθλητής από την Ισπανία κέρδισε τον SébastienLoeb στο μεγάλο τελικό με ποσοστό 57.28%. Ο διαγωνισμός του wrc.comκέντρισε το ενδιαφέρων των οπαδών ανα την υφήλιο αφού συγκέντρωσε περισσότερους από 80000 ψήφους μόνο στον τελικό. Συνολικά περισσότεροι από 300000 άνθρωποι ψήφισαν κατά τη διάρκεια του ενός μηνός που διήρκησε η ψηφοφορία την οποία διοργάνωσε ο promoter του WRC και υποστηρίχθηκε από την Pirelli.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ χαρούμενος για αυτή την αναγνώριση», ανέφερε ο 58χρονος Sainz. «Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που με ψήφισαν για να φτάσω μέχρι τον τελικό και επίσης που μου επέτρεψαν να κερδίσω αυτή την αναγνώριση απέναντι στον Sébastien Loeb. Δε χρειάζεται να σας πω ότι άξιζε και στον Loeb να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Και πρέπει να τονίσω ότι δεν άξιζε μόνο σε αυτόν αλλά και σε όλους τους Παγκόσμιου πρωταθλητές αυτή η αναγνώριση. Όμως ένας έπρεπε να είναι ο νικητής και σε αυτή την περίπτωση ήμουν εγώ. Έδωσα τα πάντα για το ράλι. Το ράλι ήταν η ζωή μου, το όνειρο μου και σήμερα όλη η οικογένεια του ράλι μου δείχνει αυτή την αναγνώριση», πρόσθεσε.

Ο Sainz, με το παρατσούκλι El Mandator, κέρδισε το πρωτάθλημα οδηγών το 1990 και 1992 με την Toyota καταφέρνοντας να πετύχει 26 νίκες στο WRC ενώ εκκίνησε σε 196 αγώνες. Ήταν ένας από τους πιο σταθερούς οδηγούς και κατάφερε να τερματίσει δεύτερος και τρίτος γενικής σε εννέα περιπτώσεις.

Ανέβηκε στο βάθρο σχεδόν στους μισούς αγώνες απο αυτούς που εκκίνησε και ήταν φημισμένος για την προσοχή που έδινε στη λεπτομέρεια και την προετοιμασία πτιν από κάθε αγώνα.

Στο δρόμο για τον τελικό ο Carlos Sainz απέκλεισε τους Hannu Mikkola, Tommi Mäkinen και Sébastien Ogier, ενώ ο Loeb έφτασε στον τελικό αποκλείοντας τους Richard Burns, Walter Röhrl και Juha Kankkunen. Η ομάδα των έξι δημοσιογράφων που απάρτιζε την επιτροπή δεν μπόρεσε να αναδείξει νικητή στον τελικό καθώς ο καθένας κέρδισε από τρείς ψήφους. Αυτό σήμαινε ότι η τελική απόφαση στηρίχθηκε στους θαυμαστές και στην απίστευτη δημοτικότητα του Sainz.

 

 

 

Exit mobile version