WRC Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox – Μέρα 2η: Κοντά στη νίκη ο Tanak

Η μαραθώνια δεύτερη μέρα του Arctic Rally Finland έφτασε στο τέλος και βρήκε τον Ott Tanak (Hyundai Motorsport) να προηγείται έχοντας προβάδισμα νίκης. Ο Εσθονός ήταν και σήμερα ταχύς και αυτή την ταχύτητα την εξαργύρωσε κερδίζοντας τρείς από τις έξι ειδικές της  ημέρας.

Η διαφορά του από τον δεύτερο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) είναι στα 24 δευτερόλεπτα όμως δε μπορεί να εφησυχαστεί μετά και το λάθος που υπέπεσε στην τέταρτη ειδική το οποίο παραλίγο να τον αφήσει εκτός αγώνα.

Στο στοιχείο του είναι ο νεαρός Kalle Rovnpera ο οποίος κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, στους παγωμένους δρόμους σημείωσε ορισμένους ανταγωνιστικούς κερδίζοντας μάλιστα και την έβδομη ειδική.

Ξεπερνώντας τα προβλήματα ενδοεπικοινωνίας που είχε, ο Thierry Neuville (Hyundai i20)  με αντεπίθεση ειδικότερα στο δεύτερο πέρασμα από τις σημερινές ειδικές πέρασε τρίτος στη γενική κατάταξη. Με τη νίκη στην όγδοη και τελευταία ειδική της ημέρας, μείωσε την απόσταση από τον Rovanpera στο ελάχιστο, αφού οι δυο χωρίζονται από μόλις 1.8 δευτερόλεπτα και αύριο αναμένεται μεγάλη μάχη μεταξύ των δυο.

Ο Craig Breen (Hyundai i20) δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση που ξεκινησε σήμερα αφού δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους προπορευόμενους του και έτσι μοιραία οπισθοχώρησε στην τέταρτη.

Πέμπτος είναι ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) ο οποίος έχει στο στόχαστρο του τον Ιρλανδό καθώς η μεταξύ τους διαφορά είναι 10.1 δευτερόλεπτα. Αρκετά καλά τα πάει ο Oliver Solberg (Hyundaii20) ο οποίος στην πρώτη συμμετοχή με αυτοκίνητο WRC γράφει πολύ καλούς χρόνους ενώ ήταν συνεχώς στη μάχη μαζί με τον Ogier. Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) και Teemu Suninen (Ford Fiesta) συμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα.

Άτυχος φάνηκε ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) ο οποίος ήταν έκτος μέχρι και την έβδομη ειδική όμως ένα λάθος πριν το τέλος της όγδοης και τελευταίας ειδικής τον έθεσε εκτός αγώνα.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Esapekka Lappi (Volkswagen Polo GTI R5) εξακολουθεί να προηγείται έχοντας μάλιστα και διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους. Ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia evo) πέρασε δεύτερος όμως είναι σχεδόν 50 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρωτοπόρο. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο NikolayGryazin (Volkswagen Polo GTI R5) οπισθοχώρησε τρίτος και δύσκολα θα αλλάξει αυτή η διάταξη.

Δυο περάσματα από την ειδική Aittajärvi περιλαμβάνει η αυριανή μέρα για να ολοκληρωθεί ο αγώνας, με το δεύτερο να είναι και η power stage η οποία προσφέρει έξτρα βαθμούς.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Tänak 1hr 43min 32.1sec
2. Rovanperä +24.1sec
3. Neuville +25.9sec
4. Breen +53.4sec
5. Evans +1min 3.5sec
6. Solberg +1min 26.8sec