WRC Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox: Επέστρεψε στις νίκες ο Tanak

Στο άκρως θεαματικό Arctic Rally Finland νικητής αναδείχθηκε ο Ott Tanak (Hyundai i20). Ο Εσθονός, έχοντας καλή θέση εκκίνησης στις ειδικές σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και όντας ο ταχύτερος όλων εξασφάλισε τη νίκη η οποία ήρθε μετά από αρκετό καιρό.

Στις σημερινές δυο ειδικές διαδρομές κινήθηκε εκ του ασφαλούς και χωρίς να κινδυνεύσει σφράγισε την υπεροχή του στις παγωμένες ειδικές της Φινλανδίας.

Μετά και από τη σημερινή εμφάνιση του αναμένουμε πλέον πότε θα τον δούμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο λόγος βέβαια είναι για τον Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) ο οποίος είχε την ταχύτητα και κοίταξε στα μάτια πιο έμπειρους οδηγούς. Κέρδισε ειδικές όπου μεταξύ αυτών ήταν και η power stage ενώ παράλληλα κράτησε πίσω του τον επιτιθέμενο Thierry Neuville (Hyundai i20). Με το αποτέλεσμα αυτό ο Φινλανδός φιγουράρει πρώτος στη βαθμολογία και τα καλυτέρα έπονται.

Ο Neuville παρόλο που ήταν σε απόσταση βολής από τον Rovanpera, εντούτοις δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να τον απειλήσει με αποτέλεσμα να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση γενικής.

Η επάνοδος στους αγώνες για τον Craig Breen σημαδεύτηκε από την τέταρτη θέση, ενώ με την απόδοση του ο Ιρλανδός έδειξε στον Adamo ότι μπορεί να μαζέψει βαθμούς για την ομάδα.

Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) έμεινε έκτος, με τον ομοσταυλό του Takamoto Katsuta να ολοκληρώνει έκτος. Στον πρώτο του αγώνα με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, ο Oliver Solberg κινήθηκε πολύ καλά με το Hyundai i20 Coupe WRC και άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους με την ταχύτητα του. Την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσε ο Temmu Suninen (Ford Fiesta) ο οποίος όμως και πάλι κινήθηκε στη μετριότητα.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Esapekka Lappi (Volkswagen Polo GTI R5) ήταν ο μεγάλος νικητής. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν επίσης οι Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia EVO) και Nikolay Gryazin(Volkswagen Polo GTI R5).

Στην άσφαλτο της Κροατίας είναι ο επόμενος αγώνας του WRC και θα διεξαχθεί το τετραήμερο 22-25 Απριλίου.

Τελικά Αποτελέσματα

1. Tänak 2hr 3min 49.6sec
2. Rovanperä +17.5sec
3. Neuville +19.8sec
4. Breen +52.6sec
5. Evans +1min 1.5sec
6. Katsuta +1min 37.8sec

Βαθμολογία οδηγών

1. Rovanperä 39
2. Neuville 35
3. Ogier 31
4. Evans 31
5. Tänak 27
6. Breen 16

 

Βαθμολογία Κατασκευαστών

1.Toyota Gazoo Racing World Rally Team 88

2.Hyundai Shell Mobis World Rally Team 77

3.M-Sport Ford World Rally Team 24

4.Hyundai 2C Compétition 22