WRC 2021: Αντίο με οκτώ τίτλους

Ο τελευταίος αγώνας των Sebastien Ogier/Julien Ingrasia στο WRC συνοδεύτηκε με τον όγδοο τίτλο. Ο τελευταίος φετινός αγώνας στο WRC σηματοδότησε το τέλος της κυριαρχίας των Seb (Loeb & Ogier) και επίσης το τέλος εποχής για τα σημερινά αυτοκίνητα, αφού από του χρόνου το Παγκόσμιο πρωτάθλημα περνά στην υβριδική εποχή.

Οι Ogier/Ingrasia ολοκλήρωσαν λοιπόν με στυλ τη χρονιά αφού σε κανένα σημείο του αγώνα στην Monza δεν άφησαν το γκάζι, παρόλο που βολεύονταν και με τερματισμό στις πιο πίσω θέσεις εκτός από τη νίκη.

Η μάχη με τους Evans/Martin ξεκίνησε από την Παρασκευή και τα δυο πληρώματα των Yaris εναλλάσσονταν συνεχώς στην πρώτη θέση. Οι Ogier/Ingrasia πέρασαν ξανά επικεφαλής σήμερα από την πρώτη ειδική της μέρας και δεν έχασαν ποτέ ξανά το προβάδισμα παρα την τρομάρα στην εναρκτήρια ειδική της κυριακής όπου είχαν επαφή με μπαριέρα,, ανεβαίνοντας έτσι πρώτοι στη ράμπα του τερματισμού.

Οι Evans/Martin προσπάθησαν να εξαντλήσουν και την παραμικρή πιθανότητα για τον τίτλο και έφεραν τη μάχη μέχρι τον τελευταίο αγώνα στην Monza. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έφτασαν στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαν όμως με τους βαθμούς που μάζεψαν βοήθησαν την Toyota να κατακτήσει και το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Για την ιστορία οι Sordo/Carrera (Hyundai i20) τερμάτισαν στην τρίτη θέση, με τους Neuville/Wydaeghe (Hyundai i20), Solberg/Edmondson (Hyundai i20) και Suninen/Markkula (Hyundai i20) να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Μια ονειρική χρονιά για την Toyota ήταν το 2021 μετά και το ντάμπλ που πέτυχε και πλέον όλοι πάνε στο άγνωστο της υβριδικής εποχής, με νέα αγωνιστικά και περισσότερες φιλοδοξίες.