WRC 2020: Μέσα το Βέλγιο έξω η Ιαπωνία

Το Βέλγιο θα φιλοξενήσει γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά που το Ypres Rally προστέθηκε στο φετινό πρόγραμμα.

Ο ασφάλτινος αγώνας που θα διεξαχθεί από τις από τις 19 μέχρι τις 22 Νοεμβρίου θα αντικαταστήσει το Rally Japan και θα είναι ο όγδοος και τελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν. Με αυτή την προσθήκη, το Βέλγιο θα γίνει η 34η χώρα που θα διοργανώσει αγώνα WRC μετά το 1973 που ξεκίνησε η σειρά.

Το Ypres Rally διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1965 και έγινε ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες στην Ευρώπη. Μεταξύ των προηγούμενων νικητών είναι και ο οδηγός της Hyundai MotorsportWRC και τοπικός οδηγός Thierry Neuville ο οποίος κέρδισε το 2018, με τον ομοσταυλό του Craig Breen να φεύγει νικητής πέρυσι.

Ο αγώνας είναι τριήμερος και αποτελείται από 300km ειδικών διαδρομών. Την  Κυριακή, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη θρυλική πίστα του SPA όπου ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την Wolf Power Stage η οποία θα περνά και από τη διάσημη στροφή Eau Rouge.

«Για αρκετά χρόνια το Ypres ήταν πολύ διάσημο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι. Θα είναι ύψιστη τιμή για το WRC φέτος το γεγονός ότι θα προσφέρει μεγάλες προκλήσεις στους διαγωνιζόμενους και ένα δυνατό φινάλε», ανέφερε ο Simon Larkin, WRC Promoter’s senior director events.

«Είναι δύσκολος αγώνας με στενούς ασφάλτινους δρόμους και μεγάλα χαντάκια παράλληλα οι οποίοι συνδυάζονται με σκοτεινά σημεία και με αρκετές πιθανότητες μεικτών καιρικών συνθηκών. Έτσι με αυτά τα δεδομένα θα προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους θεατές».

Όσον αφορά το Rally Japan 2020, ο Koji Takahashi, πρόεδρος του αγώνα, ανέφερε ότι πλέον οι Ιάπωνες επικεντρώνονται στις προετοιμασίες για τον αγώνα το 2021 ο οποίος θα διεξαχθεί στις περιοχές Aichi και Gifu. Η Ιαπωνία είναι ένας από τους εννέα αγώνες της επόμενης σεζόν που ήδη έχουν επισημοποιηθεί.

Ημερολόγιο 2020

Round Rally Date
1. Monte-Carlo 23 – 26 January
2. Sweden 13 – 16 February
3. Mexico 12 – 15 March
4. Estonia 4 – 6 September
5. Turkey 18 – 20 September
6. Germany 15 – 18 October
7. Italy 29 October – 1 November
8. Belgium 19 – 22 November