WRC 2020: Ματαιώθηκε ο αγώνας στην Πορτογαλία

Το Vodafone Rally de Portugal, πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, δε θα διεξαχθεί φέτος λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 21-24 Μαΐου και οι διοργανωτές από το Automóvel Club de Portugal επιβεβαίωσαν σήμερα ότι σταμάτησε κάθε προσπάθεια ούτως ώστε ο αγώνας να διεξαγόταν αργότερα φέτος.

«Το Automóvel Club de Portugal  έκανε πολλές προσπάθειες για να διεξαχθεί ο αγώνας φέτος τον Οκτώβριο. Μετά από κοινή αξιολόγηση με τους συνεταίρους μας, τους διάφορους δήμους και τους χορηγούς, όλες οι προϋποθέσεις υγείας και ασφάλειας που απαιτούνται για τη λειτουργία του WRC Rally de Portugal με ασφαλή τρόπο δεν είναι εφικτές δεδομένης της απρόβλεπτης κατάστασης που ζούμε σήμερα, καθώς και της αβεβαιότητας του ανοίγματος των εθνικών συνόρων ή των εναέριων χώρων.

Λόγω αυτής της κρίσιμης κατάστασης, το Automóvel Club dePortugal αναγκάζεται να ακυρώσει τον Πορτογαλικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2020. Λυπόμαστε πολύ για αυτή την απόφαση. Όμως είναι η υπεύθυνη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τους χιλιάδες υποστηρικτές, ομάδες, δήμους, χορηγούς και όλα τα άτομα που συμμετέχουν στον αγώνα. η ACP έχει ήδη υποβάλει αίτηση για το WRC Rally de Portugal να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2021 σε ημερομηνία Μαΐου».