WRC 2: Αποκλείστηκε ο Suninen από το SECTO RALLY FINLAND

Τα πάνω κάτω ήρθαν λίγη ώρα μετά το τέλος του SECTO RALLYFINLAND καθώς ο νικητής στην κατηγορία WRC 2, Teemu Suninen μετά από ακρόαση στο αρχηγείο του ράλι αποκλείστηκε από τους αγωνοδίκες.

Η απόφαση πάρθηκε μετά τον τελευταίο τεχνικό έλεγχο που έγινε, καθώς ο μπροστινός προφυλακτήρας του Hyundai i20 N ζύγιζε 3.931g.

Αυτό ήταν κάτω από το ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος των 4.510gπου απαιτείται από τους κανονισμούς. Ο διευθυντής της ομάδας του Suninen, Pablo Marcos και ο διευθυντής της Hyundai CustomerRacing Andrea Cisotti, συμφώνησαν ότι το κομμάτι ήταν ελαφρύτερο.

Εξήγησαν ότι ο μπροστινός προφυλακτήρας δεν ήταν πρωτότυπο εξάρτημα παραγωγής Hyundai Motorsport αλλά αντίγραφο και ότι χρησιμοποιήθηκε ως αντικατάσταση του αρχικού προφυλακτήρα κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Το εξάρτημα τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο κατά λάθος από την ομάδα Red Grey, η οποία προετοιμάζει το αυτοκίνητο του Suninenγια λογαριασμό της Hyundai Motorsport.

Από τον αποκλεισμό του Suninen επωφελήθηκε ο οδηγός του Škoda Fabia Rally2 Emil Lindholm, ο οποίος στον αγώνα τερμάτισε 7,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φινλανδό. Έτσι ο Lindholm πήρε τους βαθμούς της νίκης ενώ θέση στο νέο βάθρο πήραν οι Ergon Kaur και Hayden Paddon.