WRC-Σεμπάστιαν Οζιέ: Προς ανανέωση του συμβολαίου του εν όψει 2021

2020 FIA World Rally Championship / Round 03 / Rally Mexico / March 12-15, 2020 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Πριν η πανδημία «χτυπήσει» τον πλανήτη και η καθημερινότητα αλλάξει 180 μοίρες, ο Σεμπάστιαν Οζιέ είχε δηλώσει ότι στο τέλος του 2020 θα κρεμούσε κράνος και γάντια εγκαταλείποντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Ωστόσο λόγω του Covid-19 με τους αγώνες να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται, ο 6 φορές παγκόσμιος πρωτθλητής άλλαξε ιδέα και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την ομάδα με την οποία συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα, τη Toyota Gazoo Racing, για την επέκταση του συμβολαίου του και για το 2021.

Από την Toyota δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση, αλλά πριν τον Covid-19 ο Μάκινεν, επικεφαλής της ομάδας είχε δηλώσει οτι προσπαθεί να μεταπείσει τον Οζιέ και να συνεχίσει να αγωνίζεται στο WRC για έναν ακόμα χρόνο.

Και επειδή ποτέ δεν ξέρεις πως στα «φέρνει» η ζωή, να πως άλλαξε γνώμη ο Οζιέ.

Ο 36χρονος Γάλλος είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος οδηγός ράλι στην ιστορία του WRC (πρώτος ένας άλλος Γάλλος, ο Λεμπ με 9 τίτλους).

Έχει εκκινήσει σε 152 ράλι του WRC, κέρδισε τα 48 και ανέβηκε στο βάθρο 81 φορές.

Πρώτη εμφάνιση του Οζιέ στο WRC το 2008 στο ράλι Μεξικού και τελευταία που συμπληρώθηκε και με νίκη το 2020 επίσης στο Μεξικό (φωτογραφία).

Το 2020 οδηγεί για την Toyota Gazoo Racing έχοντας μόνιμο συνοδηγό τον Ινγκρασιά.