WRC: μέχρι και 12 υβριδικές συμμετοχές Rally1 το 2022

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC θα μπορούσε να έχει μέχρι και 12 νέα αυτοκίνητα Rally1 το 2022 καθώς το πρωτάθλημα μπαίνει στην υβριδική εποχή του, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ράλι της FIA Yves Matton.

Την νέα χρονιά το WRC θα λανσάρει τους νέους κανονισμούς Rally1, οι οποίοι θα δουν την Toyota, τη Hyundai και την M-Sport Ford να λανσάρουν ολοκαίνουργια υβριδικά αυτοκίνητα ράλι αγωνιζόμενοι στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων ράλι.

Τα νέα αγωνιστικά αναμένεται να είναι ταχύτερα και ασφαλέστερα από τα σημερινά αγωνιστικά του WRC και θα είναι εξοπλισμένα με plug-inυβριδικό σύστημα 100kW και πολύ πιο ισχυρό κλωβό ασφαλείας για την προστασία του οδηγού και του συνοδηγού.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, το πρωτάθλημα διαθέτει 10 συμμετοχές, αλλά ο Matton πιστεύει ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 12, ίσως και περισσότερες στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος 2022.

Η Toyota αναμένεται να συνεχίσει να αγωνίζεται με τέσσερα αυτοκίνητα μαζί με τη Hyundai, ενώ η M-Sport επεξεργάζεται ένα σχέδιο για επέκταση από δύο σε τρεις τις συμμετοχές για την νέα χρονιά, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

“Πιστεύω ακράδαντα ότι με τις πληροφορίες που έχω, όχι για το Monte Carlo [Γύρος 1], ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα μπορούσαμε να έχουμε μέχρι και 12 αυτοκίνητα”, δήλωσε ο Matton στο Autosport.

“Τα σχόλια που έχω από τους διαφορετικούς κατασκευαστές και το ενδιαφέρον που έχουν δείξει ορισμένοι οδηγοί και δεν ξέρω πότε, αλλά δεν θα ήταν στο Monte Carlo, ίσως θα είναι περισσότερα στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε με περίπου 10 αυτοκίνητα, ωστόσο θα μπορεί να φτάσει τα 12 και ίσως ακόμα περισσότερα σε μερικούς από τους τελευταίους αγώνες της χρονιάς”.

Ο Matton λέει ότι μια ιδέα που επιτρέπει στους κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουνε και ένα τέταρτο αυτοκίνητο για να μαζέψουν βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά προορίζεται για νέους οδηγούς, είναι μια πιθανότητα για το μέλλον, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχει επίσης υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτες διαγωνιζόμενους.

“Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι η ιδέα για προώθηση ενός τέταρτου αυτοκινήτου για το πρωτάθλημα κατασκευαστών θα μπορούσε να είναι κάτι για το μέλλον, αλλά όχι υποχρεωτικό, αλλά ένα είδος μπόνους εάν συμμετέχουν με ένα ακόμη αυτοκίνητο με βάση ίσως νέους ή οδηγούς χωρίς μεγάλη εμπειρία σε αυτό το είδος αγωνιστικού”, πρόσθεσε.

“Σίγουρα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος θα έχουμε συμμετοχές μόνο απο τις εργοστασιακές ομάδες. Αλλά από τα σχόλια που έχω υπάρχουν κάποιοι ιδιώτες που ενδιαφέρονται για το Rally1.”

Η Toyota, η Hyundai και η M-Sport Ford επιταχύνουν επί του παρόντος την ανάπτυξη των αυτοκινήτων τους για το 2022 εν όψει της έναρξης της νέας σεζόν, τιμώντας το Ράλι Μόντε Κάρλο το οποίο θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 23 Ιανουαρίου.

Η Toyota δοκιμάζει το νέο της Yaris αυτό το μήνα, ενώ η M-Sport διεξήγαγε δοκιμαστικά σε χωμάτινη επιφάνεια στη Φινλανδία με το ολοκαίνουργιο FordPuma και αυτή τη στιγμή ξεκινά δοκιμαστικά σε άσφαλτο στη Γαλλία.