World RX of Latvia: Κέρδισε ο Hansen και όλα θα κριθούν στο φινάλε

Ο Timmy Hansen επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη νίκη που πέτυχε στον προτελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RX, στον αγώνα Neste World RX of Latvia που έγινε στην πίστα Bikermierki.

Αυτό σημαίνει ότι μετά από αρκετές μάχες και δράμα από τη μέρα που ξεκίνησε η φετινή σεζόν στο Abu Dhabi, όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα της χροιάς που θα διεξαχθεί στο Cape Town της Νότιας Αφρικής στις 9 και 10 Νοεμβρίου.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Timmy Hansen, σε μια από τις πιο κλειστές χρονιές όσον αφορά το πρωτάθλημα, καθώς μέχρι στιγμής κέρδισαν αγώνες έξι διαφορετικοί οδηγοί. Ο Σουηδός είναι πρώτος με 187 βαθμούς, ενώ με διαφορά μόλις ένα βαθμό δεύτερος είναι ο Νορβηγός Andreas Bakkerud, ο οποίος πριν ξεκινήσει ο αγώνας ήταν πρώτος με δυο βαθμούς διαφορά. Ο Bakkerud τερμάτισε τρίτος στον αγώνα της Λετονίας πίσω από τον Niclas Gronholm.

Ο Timmy Hansen ήταν σε πορεία ανάκαμψης στην προσπάθεια του να φτάσει στον τελικό καθώς βρέθηκε 15ος μετά το Q1 το Σάββατο. Κατάφερε να ανταποκριθεί θετικά στο Q3 ενώ ήταν ασταμάτητος στον ημιτελικό.

«Ήταν δύσκολα το Σάββατο καθώς βρέθηκα σε πολύ δεινή θέση. Ήρθα για να παλέψω για το πρωτάθλημα, όμως ο τρόπος που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο δεν ήταν και πολύ ευχάριστος. Όλη η ομάδα ήταν απογοητευμένη το Σάββατο, όμως όλοι πιστεύαμε ότι αν είχα την τέλεια μέρα την Κυριακή, τότε όλα ήταν πιθανά. Προσπάθησα να παραμείνω συγκεντρωμένος και να οδηγήσω πολύ καλά παρά τις δύσκολες συνθήκες, όπως τη βρεγμένη πίστα και τη χαμηλή θέση που βρέθηκα. Αυτή η νίκη ήρθε απο την καρδιά μου. Όλη η ομάδα την ήθελε και πίστευε ότι μπορούσαμε να την πετύχουμε. Τώρα πάμε στο Cape Town. Ελπίζω και οι τρείς μας, εγώ, ο Andreas και ο Kevin, να έχουμε ένα καθαρό Σαββατοκύριακο και ο καλύτερος να κερδίσει. Όποιος παραμείνει δυνατός και συγκεντρωμένος θα είναι και ο νικητής».

Ο Bakkerud ξεκίνησε από την pole position στον τελικό όμως δεν είχε το ρυθμό για να ακολουθήσει τον Timmy Hansen, ο οποίος έφυγε καλύτερα από όλους στην εκκίνηση στρίβοντας πρώτος και παίρνοντας προβάδισμα.

Ο Niclas Gronholm είχε ελπίδες για νίκη στον τελικό, ο οποίος διεξήχθη υπό βροχή, όμως έμεινε τελικά ολοκλήρωσε δεύτερος. Ο ομόσταυλος του, Timur Timerzianov, τερμάτισε πέμπτος πίσω από τον Kevin Hansen, ενώ την έκτη και τελευταία θέση έμεινε ο Liam Doran.

SC_final_results_LVA_2019

SC_official_LVA_2019

SC_official_team_LVA_2019