World RX Γαλλία: Ασταμάτητος ο Kristoffersson

Σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται ο οδηγός της PSRX Volkswagen Johan Kristoffersson. Στον όγδοο γύρο ο οποίος διεξήχθη στην Γαλλία, η ομάδα της PSRX Volkswagen πέραν από τη νίκη του Kristoffersson, είδε και το δεύτερο της οδηγό, Petter Solberg, να τερματίζει στη τρίτη θέση.

Στον τελικό ο Kristoffersson μπήκε για τζόκερ στο δεύτερο γύρο, καταφέρνοντας στη συνέχεια να περάσει πρώτος και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος, κατακτώντας ακόμα μια νίκη. Ο οδηγός της EKS Audi Sport Andreas Bakkerud ξεκίνησε τον τελικό από την πρώτη θέση και κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Monster Energy Charge, καθώς είχε την καλύτερη αντίδραση στην εκκίνηση.

Ο Νορβηγός μαζί με τον Mattias Ekstrom ξεκίνησαν από τις δυο πρώτες θέσεις στον τελικό, αφού ήταν οι οδηγοί που κέρδισαν τους δυο ημιτελικούς. Ο Bakkerud κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία ακολουθούμενος από τον Ekstrom. Και οι δυο μπήκαν για τζόκερ στον έκτο γύρο και τελευταίο γύρο και βγαίνοντας ήταν στις θέσεις δυο και τέσσερα αντίστοιχα.

Ο Bakkerud με τη δεύτερη θέση που πέτυχε ανέβηκε δεύτερος στη βαθμολογία οδηγών, υποβιβάζοντας τον Petter Solberg τρίτο. Η ομάδα της Peugeot δεν κατάφερε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία καθώς οι Timmy Hansen και Sebastien Loeb τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση.

«Ήταν ένα πολύ σκληρό σαββατοκύριακο. Ελπίζαμε ότι θα κάναμε κάποια πρόοδο στα δοκιμαστικά πριν από τον αγώνα, καθώς η πίστα στο Loheacέχει ψηλή πρόσφυση. Είχαμε καλή στρατηγική με τα ελαστικά όμως δυστυχώς έχασα στην εκκίνηση από τον Mattias (Ekstrom),» εξήγησε ο Kristoffersson. «Μέχρι εκείνο το σημείο το σαββατοκύριακο ήταν πολύ σκληρό. Σταμάτησε ο κινητήρας στο Q2 και έπρεπε να παλέψω από τις πίσω θέσεις και επίσης είχα πολύ ωραία μάχη με τον LiamDoranστο Q1. Μόνο στο Q4 είχα “καθαρό ‘’ πέρασμα. Στον τελικό γνώριζα ότι τα ελαστικά μου ήταν καλά. Μπήκα για τζόκερ την κατάλληλη στιγμή και από κει και πέρα δεν ξέραμε πότε θα έμπαινε ο TimmyHansenγια τζόκερ. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν πολύ κλειστή η μάχη με τον Bakkerudκαι πραγματικά τα έδωσα όλα στην πέμπτη στροφή του τελευταίου γύρου. Όπως αποδείχτηκε στο τέλος ήταν αρκετό, αφού κατάφερα να βγω μπροστά από τον Andreas. Πέραν από τη νίκη, είμαι επίσης χαρούμενος που τερμάτισε στην τρίτη θέση ο Petter, καθώς αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και για την ομάδα, η οποία εργάζεται πολύ σκληρά.»

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycorss θα διεξαχθεί στην πίστα Bikernieki στην Λετονία, το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου.

SC_final_results_FRA_2018

SC_official_team_FRA_2018

SC_points_FRA_2018