WORLD RX: Προστέθηκε και η Φινλανδία στο φετινό ημερολόγιο

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA 2020 Rallycross By Monster Energy θα περιλαμβάνει ένα νέο αγώνα φέτος στο Kouvola της Φινλανδίας στα τέλη Αυγούστου.

Η Φινλανδία έχει προστεθεί στο ημερολόγιο καθώς το πρωτάθλημα ετοιμάζεται να επιστρέψει στους αγώνες σε μια σεζόν που διαταράχτηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19.

Τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα αγωνιστικής δράσης στη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Λετονία, θα αποτελούνται από δύο γύρους ο κάθε ένας.

 

Το προσφάτως προστιθέμενο CapitalBox World Rallycross της Φινλανδίας θα αποτελέσει τον τρίτο και τέτρατο γύρο του πρωταθλήματος που προβλέπεται τώρα να πραγματοποιηθεί σε οκτώ Σαββατοκύριακα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο.

Οι υπόλοιποι αγώνες για την σεζόν 2020 World RX αναμένεται να διοργανωθούν με τη συνήθη μορφή αγώνων των δύο ημερών.

Όλοι οι αγώνες για το 2020 θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις επικρατούσες εθνικές απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας για μαζικές συγκεντρώσεις και οι μεμονωμένοι διοργανωτές θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την παρουσία θεατών πιο κοντά στην ημερομηνία του αγώνα τους. Ο φινλανδικός αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία θεατών.

Η Φινλανδία είχε τελευταία παρουσία στο World RX το 2014, ως ο τέταρτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIA World Rallycross στην πίστα Kouvola. Τον αγώνα κέρδισε ο Tanner Foust, ο πρώτος Αμερικανός που κέρδισε αγώνα του World Rallycross Championship.

Ο Paul Bellamy, Ανώτερος Αντιπρόεδρος των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού στην IMG, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να προσθέσουμε τον αγώνα στη Φινλανδία. Όλα από την αρχική ιδέα, μέχρι τη σύναψη συμβολαίου, χρειάστηκαν λίγες μόνο εβδομάδες και απεικονίζουν το καλύτερο είδος διαφορετικής σκέψης και συνεργασίας από τον διοργανωτή, τους διαγωνιζόμενους μας στο World RX, την ομάδα της IMG World RX και την FIA στο να αναγνωρίσουμε μια ευκαιρία και να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο.»

Οι φινλανδικοί γύροι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA θα διοργανωθούν από την SET Promosi.

«Ήμασταν ενθουσιασμένοι όταν προέκυψε η ευκαιρία να διοργανώσουμε ένα αγώνα FIA World Rallycross Championship στη Φινλανδία και χάρη σε μερικούς εξαιρετικούς συνεργάτες καταφέραμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Ο κύριος στόχος μας θα παραμείνει η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικό αγώνα με όλους τους απαραίτητους περιορισμούς. Είναι υπέροχο να βλέπεις το World RX πίσω στη Φινλανδία μετά από έξι χρόνια. Γνωρίζουμε ότι πολλές από τις ομάδες και τους οδηγούς έχουν καλές αναμνήσεις απο την πίστα και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τον κάνουμε έναν υπέροχο αγώνα», δήλωσε ο Sami Puumalainen, διευθυντής εκδηλώσεων της SET Promotion.

FIA World Rallycross Championship 2020*

World RX of Sweden, Holjes, 22-23 August

World RX of Finland, Kouvola, 29-30 August

World RX of Riga-Latvia, Riga, 19-20 September

World RX of Benelux, Spa-Francorchamps, 03-04 October

World RX of Portugal, Montalagre, 10-11 October

World RX of Barcelona-Catalunya, Circuit de Barcelona-Catalunya, 17-18 October

World RX of Abu Dhabi, Yas Marina Circuit, 30-31 October

World RX of Germany, Nurburgring, 12-13 December

*Subject to FIA approval