World Rallycross: Νέα πίστα στο Spa-Francorchamps

Η πίστα Spa-Francorchamps αποκάλυψε το σχέδιο της πίστας που θα δημιουργηθεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, καθώς θα φιλοξενήσει τον τρίτο αγώνα της φετινής σεζόν το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου.

Είναι μήκους 913 μέτρων με αρκετές προκλήσεις και περιλαμβάνει μια από τις πιο χαρακτηριστικές στροφές στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, την Eau Rouge. Αρχικά ξεκινά με μια εντυπωσιακή ανάβαση στην Raidillon, με κλίση 15% και μετά τη φουρκέτα που ακολουθεί η βύθιση στη θρυλική Eau Rouge.


Υπάρχει επίσης το ‘’στάδιο’’, το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη τραπεζοειδείς γωνία που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους οδηγούς να παίρνουν διάφορες αγωνιστικές γραμμές. Παράλληλα υπάρχουν άλματα όπως επίσης και τα Jocker Laps.


«Για πρώτη φορά αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross θα διεξαχθεί στο Βέλγιο και στη φημισμένη πίστα του Spa-Francorchamps. Οι τοπικοί promoters αποκάλυψαν το σχεδιασμό της πίστας, η οποία έχει αρκετές προκλήσεις,» ανέφερε ο Paul Bellamy ανώτερος αντιπρόεδρος της IMG Motorsports, της εταιρίας που προμοτάρει τους αγώνες του Rallycross.


«Η υψομετρική διαφορά, τα θεαματικά άλματα και το πέρασμα από τη διάσημη Eau Rouge και το τμήμα Raidillon, αναμένετε να προσφέρουν πολλές συγκινήσεις.»


Το διήμερο 11-12 Μαΐου, εκτός από τον αγώνα θα διεξαχθούν επίσης και άλλες δραστηριότητες, όπως χρονομετρημένα περάσματα από super cars στη μήκους 7km πίστα, επίδειξη Drift, συναυλίες, μάχες μεταξύ DJ, ενώ θα υπάρχει χώρος για παιδιά και επίσης φεστιβάλ φαγητού και ποτού.