Volkswagen Motorsport: Επιτυχημένη η χρονιά για τους πελάτες της

Οι πελάτες της Volkswagen Motorsport ολοκλήρωσαν ακόμα ένα κεφάλαιο επιτυχιών το 2020 αφού πίσω από το τιμόνι του Polo GTIR5 συνολικά πέτυχαν 42 νίκες και 104 τερματισμούς στο βάθρο σε αγώνες ράλι και επίσης 21 νίκες και 71 τερματισμούς στο βάθρο στους αγώνες TCR, με το Golf GTI TCR.

Ομολογουμένως το 2020 ήταν διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη φορά καθώς πολλοί αγώνες ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19. Αυτό σήμαινε ότι οι πελάτες έπρεπε μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τις εντελώς διαφορετικές προκλήσεις, τις οποίες κατάφεραν να ξεπεράσουν με επιτυχία μαζί με την Volkswagen Motorsport. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό αφού στο τέλος κερδήθηκαν 22 τίτλοι.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευχαρίστηση μου στις αγωνιστικές ομάδες των πελατών μας,» ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport Sven Smeets. «Οι 22 τίτλοι και περισσότερες από 60 νίκες με το Polo GTI R5 και το Golf GTI TCR σε αυτή τη δύσκολη σεζόν, αποδεικνύουν ότι οι πελάτες μας είναι σε καλή θέση τόσο στο ράλι όσο και στους αγώνες πίστας. Είμαστε περήφανοι που μοιραστήκαμε αυτή την επιτυχία μαζί με τους πελάτες μας. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στα προϊόντα μας. Παρόλο που πρέπει να αποχαιρετήσουμε ως Volkswagen Motorsport Gmbh, εντούτοις θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους πελάτες της Volkswagen κάθε επιτυχία στο μέλλον. Μπορώ να τους διαβεβαιώσω ότι η προμήθεια ανταλλακτικών για το Polo GTI R5 και το Golf GTI TCR έχει εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα.»

Ο Solberg άφησε το στίγμα του με το Polo GTI R5

Oliver Solberg (N), Aaron Johnston (IRL), European Rally Championship (ERC), Rally Fafe Montelongo 2020, Volkswagen Polo GTI R5, 2-4 October 2020

Το 2020 λοιπόν ήταν μια πολύ καλή χρονιά για το Polo GTI R5 και τους πελάτες της Volkwagen. Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο το 2019, οι οδηγοί της Volkswagen γράφτηκαν στα πρωτοσέλιδα. Ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές ήταν ο Oliver Solberg. Με συνοδηγό τον Aaron Johnson, ο υιός του τρείς φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Petter Solberg, απέδειξε πόσο ταλαντούχος είναι τόσο στο WRC όσο και το ERC, τις περισσότερες φορές πίσω από το τιμόνι του Polo GTI R5.

Από την πρώτη χρονιά που συμμετείχε στο ψηλότερο επίπεδο αγώνων ράλι, ο Solberg αμέσως πήρε τους πρώτους του βαθμούς με δυο τερματισμούς στη δεκάδα, ενώ παράλληλα στεύθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Junior. Μετά τη δεύτερη νίκη στη γενική κατάταξη στον αγώνα Rally Liepāja (ERC) και το θρίαμβο του στην κατηγορία WRC3 στο Rally Estonia, ο Solbergέδειξε πολύ δυνατός με το Polo GTI R5. Και υπήρξε και συνέχεια καθώς κέρδισε συνολικά 19 ειδικές διαδρομές στην κατηγορία WRC3 εκ των οποίων τις έντεκα πίσω από το τιμόνι του Polo GTIR5. Και όλα αυτά έγιναν σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Περισσότεροι τίτλοι για τους AlAttiyah και Saba

Nasser Al-Attiyah (Q), FIA Middle East Rally Championship (MERC), Volkswagen Polo GTI R5

O Nasser Al-Attiyah εξακολουθεί να παραμένει ο άνθρωπος που πρέπει οι υπόλοιποι να κερδίσουν στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Το φετινό πρωτάθλημα μειώθηκε στους δυο αγώνες, τους οποίους κέρδισε ο 50χρονος με συνοδηγό τον MathieuBaumel και αυτοκίνητο Polo GTI R5, εξασφαλίζοντας έτσι το 13oτίτλο στο MERC από το 2003. Ο Al-Attiyah μετά το ντεμπούτο του το 1991 μετρά 75 νίκες σε 105 αγώνες.

Gustavo Saba (PY), SUPER PRIME, Volkswagen Polo GTI R5

Στην Παραγουάη, ο Gustavo Saba εξακολουθεί να είναι μια κλάση μόνος του. Ο 41χρονος αγωνίστηκε σε μειωμένο πρόγραμμα λόγω COVID-19, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στη νίκη. Ο Saba κέρδισε το Super Prime, μια σειρά έξι χωμάτινων αγώνων ράλι, όπου κέρδισε τους πέντε.

1-2 για το Polo GTI R5 στην Κύπρο

Simos Galatariotis (CY), Antonis Ioannou (CY), Cyprus Rally, Volkswagen Polo GTI R5

Δυο οδηγοί με Volkswagen, οι Σίμος Γαλαταριώτης και Αλέξανδρος Τσουλόφτας, ήταν στη μάχη του πρωταθλήματος στην Κύπρο και, με αυτό τον τρόπο έδειξαν πόσο εξαιρετικά μπορούσαν να αποδώσουν οι δυο καθώς επίσης και το Polo GTI R5. Ο Γαλαταριώτης και ο συνοδηγός του Αντώνης Ιωάννου κέρδισαν τους δυο από τους έξι αγώνες ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Alexandros Tsouloftas (CY), Stelios Elia (CY), Cyprus Rally, Volkswagen Polo GTI R5

Ο Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία αγωνίστηκε σε τέσσερις αγώνες και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τρείς φορές. Ο 28χρονος απέδειξε πόσο ταλαντούχος είναι στη διεθνή σκηνή. Ο Τσουλόφτας κέρδισε τις έξι από τις δέκα ειδικές διαδρομές του φετινού Cyprus Rally, το οποίο ήταν μέρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και παράλληλα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος. Με την απόδοση που είχε στο διεθνή αγώνα έκανε ακόμα και τον έμπειρο Al-Attiyah να ιδρώσει όμως ένα πρόβλημα με τον κινητήριο άξονα εξανέμισε κάθε ελπίδα για τη νίκη.

Rob Huff (GB), Swedisch Touring Car Championship (STCC), Volkswagen Golf GTI TCR

Πέραν από τους αγώνες ράλι η Volkswagen είχε και επιτυχίες σε αγώνες στην πίστα με τις Lestrup Racing και Autorama Motorsport σε αγώνες στην Σκανδιναβία, ενώ κέρδισε τον τίτλο σε Δανία, Ιταλία και Ανατολική Ευρώπη.