Vodafone Rally de Portugal: Πήρε φόρα ο Rovanpera

Στο τέλος του φετινού, δραματικού Rally Πορτογαλίας, ο Kalle Rovanpera πήρε την νίκη για τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος, επικρατώντας επί του Elfyn Evans, σημειώνοντας και τον ταχύτερο χρόνο στην Power Stage. Τρίτος στην ύστατη στιγμή ο Dani Sordo.

Τα δύο Toyota Yaris Rally1 των Rovanpera και Evans παρέμειναν ανενόχλητα στην κορυφή, κυρίως χάρη στις χθεσινές τους επιδόσεις, και συνεπώς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών δύσκολα θα υπάρξει αντίπαλος για τους Ιάπωνες. O νεαρός Φινλανδός κέρδισε το τρίτο του σε σειρά αγώνα με διαφορά 15,2 δευτερολέπτων από τον Βρετανό, οδηγώντας εντυπωσιακά μέχρι και την τελευταία στιγμή, βάζοντάς τον σε πολύ δυνατή θέση για την διεκδίκηση του τίτλου.

Τρίτος ο επιστρεφόμενος Dani Sordo, ο οποίος οδήγησε έναν συντηρητικό αγώνα, θέλοντας να τερματίσει με το i20 Rally1 στο βάθρο, το οποίο και πέτυχε στην τελευταία διαδρομή του αγώνα (SS21 Fafe 2).

Η προσπάθεια του Sordo έγινε εις βάρος του δυσαρεστημένου Takamoto Katsuta, που βρέθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή σε θέση να φέρει στην Toyota το πρώτο τους 1-2-3 για φέτος, όμως για 2.1 δευτερόλεπτα έπεσε στην τέταρτη θέση κυριολεκτικά στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα.

Ακριβώς από πίσω του οι Neuville και Tanak (σημείωσαν και τον ίδιο χρόνο στην Power Stage), απογοητευμένοι από τα κλαταρίσματα και την τύχη που αντιμετώπισαν νωρίς στο ράλι, θέτοντας τους εκτός της μάχης για την νίκη ενώ έδειξαν πως είχαν τον ρυθμό να παλέψουν για αυτή.

Στην έβδομη θέση ο Pierre Louis Loubet, που εντυπωσίασε την πρώτη μέρα με ανταγωνιστικούς χρόνους στην τριάδα. Όμως και ο ίδιος ο Γάλλος δεν μπορούσε να αποφύγει τυχόν θέματα και το περιστασιακό κλαταρίσματα στις διαδρομές του Σαββάτου, με παρόμοια μοίρα να αντιμετωπίζει ο ομόσταβλός του στην M-Sport, Craig Breen. Ο Ιρλανδός τερμάτισε στην απογοητευτική όγδοη θέση, αντιμετωπίζοντας θέματα με τα φρένα του Puma Rally1 μέχρι και την Power Stage, με τις ελπίδες του για τον τίτλο να εξανεμίζονται ταχύτατα.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν ο Andrien Fourmaux, οδηγώντας συντηρητικά με στόχο να τερματίσει το ράλι (έπειτα από τα δράματα των προηγούμενων εμφανίσεων του), και ο Yohan Rossel ως το πρώτο Rally2 στην κατάταξη έπειτα από την έξοδο του Teemu Suninen πέντε στροφές μέσα στην Power Stage.

Οι Sebastian Ogier και Gus Greensmith επανεκκίνησαν σήμερα, σημειώνοντας γρήγορους χρόνους χωρίς όμως να προβληματίζουν την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ραντεβού λοιπόν στις 2 Ιουνίου για τον 5ο γύρο του WRC, το Rally Σαρδηνίας.

Αναλυτικά η κατάταξη στο τέλος του φετινού Rally Πορτογαλίας:

Πηγή:totalracing.gr