Venus Rally 2022 – Φινάλε Πρωταθλήματος στο δάσος Πάφου

Ο φετινός μαραθώνιος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι by PSALTIS Auto Parts & ENEOS Motor Oil φτάνει στο τέλος και το κλείσιμο της σεζόν θα γίνει στην Πάφο με το Venus Rally.

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Δεκεμβρίου τα βουνά της επαρχίας Πάφου περιμένουν τα 24 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή και ετοιμάζονται να αγωνιστούν σε 8 ειδικές διαδρομές με ελικοειδής δρόμους και αργή μέση ωριαία ταχύτητα.

Ο αγώνας που διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου είναι όπως προαναφέραμε διήμερος και περιλαμβάνει δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές το Σάββατο και δυο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή, συνολικού μήκους 116 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο το πρωί από τον χώρο στάθμευσης στο κέντρο Πάφου και τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις ειδικές Αργάκα (11:03) και Σελλάδι Αυτουλλίνας (11:31). Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 13:44 και 14:12.

Ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή με τις ειδικές διαδρομές Αναδιού (10:08) και Σταυρός (10:36), οι οποίες θα επαναληφθούν στις  12:29 και 12:57 αντίστοιχα πριν τα πληρώματα κατευθυνθούν στο χώρο στάθμευσης στο κέντρο Πάφου για τη ράμπα τερματισμού στις τρείς το απόγευμα.

 

Με τον φετινό τίτλο στην γενική κατάταξη οδηγών/συνοδηγών να έχει κριθεί υπέρ των Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη/Ιωάννου, το ενδιαφέρων στρέφετε στις επι μέρους κατηγορίες αφού ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες…

Φαβορί για νίκη στον αγώνα είναι οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου με το VW POLO GTI και κυριότεροι αντίπαλοι τους είναι οι Petrolina Racing Team Δημοσθένους/Χριστοδούλου (Skoda Fabia R5) και Παντελή/Λαός (Citroen DS3 R5).

Στην RC2 ο φετινός πρωταθλητής θα κριθεί στην Πάφο. Οι Παφίτης/Γραμμένος (Mitsubishi Lancer Evo IX) εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ατυχία στον προηγούμενο αγώνα του Γιώργου και Παύλου Εγγλέζου και με τη νίκη που πέτυχαν τη δεύτερη μέρα στο CMFRally of Cyprus πέρασαν πρώτοι στην βαθμολογία με 129.5 βαθμούς και χρειάζονται τη νίκη για να σφραγίσουν τον τίτλο.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer Evo IX) έχουν 127.5 βαθμούς, θέλουν επίσης τη νίκη η οποία είναι και για αυτούς μονόδρομος στην προσπάθεια που θα κάνουν για να κερδίσουν αυτοί το πρωτάθλημα στην κατηγορία.

Μία θέση στο βάθρο θα κυνηγήσουν οι Μιχαηλίδης/Δαμιανού (Subaru Impreza), ενώ δε θα μπορούσαν να λείψουν από τον αγώνα της πόλης τους οι Χριστοδόυλου/Ξενοφώντος (Subaru Impreza) οι οποίοι συγκαταλέγονται στους μνηστήρες της νίκης.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου έχει εξασφαλίσει τον τίτλο στην RCS2 και δεν αγωνίζεται στην Πάφο. Αυτή η εξέλιξη αφήνει ανοικτή την υπόθεση νίκη την οποία αναμένεται να διεκδικήσουν τα τοπικά πληρώματα των Σωκράτους/Ευριπίδου (Subaru Impreza), Πενταρά/Τίλλευ ((Mitsubishi Lancer Evo VI), Μαρασίνου/Νέστωρος ((Mitsubishi Lancer Evo VI) και Κωνσταντίνου και Σάββα Ζάκου (Mitsubishi LancerEvo III). Οι υπόλοιποι συνδυασμοί που θα ψάξουν ένα δυνατό αποτέλεσμα είναι οι επίσης εκ Πάφου ορμώμενοι Μάριος και Γιώργος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer) και Χειλημήντρης/Λαός (Mitsubishi Galant VR4), με τον οδηγό να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από αρκετό καιρό αποχής.

Εξαιρετικά μεγάλο είναι το ενδιαφέρον στην δικίνητη κατηγορία όπου και σε αυτή την περίπτωση θα κριθεί ο τίτλος.

Οι πρωτοπόροι Τιμοθέου/Π. Σιάλος (Peugeot  208 Rally4) και Shockslab Πολυκάρπου/Κ. Σιάλος (Peugeot  208 Rally4) χωρίζονται από μόλις τρείς βαθμούς (153 έναντι 150) και η μεταξύ τους μάχη για τον τίτλο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και αναμφίβολα είναι αυτή που θα μαγνητίσει τα βλέμματα. Το τρίτο πλήρωμα που συμμετέχει στην κατηγορία είναι οι Παντελή/Αριστοδήμου με Peugeot 208.

Οι πρωταγωνιστές στην RCS1 ξεκαθαρίζουν τις “διαφορές” τους στο Venus Rally. Οι GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Σοφοκλέους/Παντελίδης πάνε στον αγώνα της πόλης τους όντας πρωτοπόροι στην βαθμολογία με 67.5 βαθμούς και στο μπάκετ του VW GOLF GTI θα επιδιώξουν να κερδίσουν τον τίτλο που έχασαν πέρυσι στον αντίστοιχα αγώνα.

Ο Πάμπος Καθητζιώτης (Hyundai Accent) με συνοδηγό τον Ανδρέα Ξενοφώντος είναι επίσης διεκδικητής του τίτλου καθώς είναι δεύτερος με 61.5 βαθμούς και θέλει τη νίκη για δικό του όφελος, αφού στην περίπτωση που έρθει αυτός θα είναι ο πρωταθλητής.

Τη νίκη θα κυνηγήσουν και οι Ζάκος/Αναστασίου με VW GOLF GTI οι οποίοι είναι το τρίτο πλήρωμα που συμμετέχει στην κατηγορία και έχουν πάντα πρωταγωνιστικούς στόχους.

Στην RC5 οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης (Ford Fiesta) και Σκορδής/Προδρόμου (Ford Fiesta) έχουν 121.5 και 117.75 βαθμούς αντίστοιχα και στο Venus Rally θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής της κατηγορίας.

Οι Παναγιώτου/Νεστορίδης (Suzuki Vitara) είναι το μοναδικό πλήρωμα που τρέχει στην RCT1, οι Νίκος και Νείφυτος Μαραγκός (MAZDA RX8) θα τρέξουν στην RCL2 και οι Απόστολος/Μυλωνά (VWGOLF) είναι το μοναδικό αρχάριο πλήρωμα.

Όσον αφορά τα ιστορικά αυτοκίνητα θα τρέξει μόνο ένα με πλήρωμα τους Γιώργο Πικκή/Φαιδρό Καραολή και το γνωστό Ford Escort MKII.

VENUS RALLY provisinal Starting List 2022

Venus Rally itinerary V2 2022