Tulip Rally 2022: Καθολική υπεροχή από τους Γαλαταριώτη/Ιωάννου

Το τέλος του Tulip Rally βρήκε νικητές τους Petrolina Racing Team Γαλαταριώτη/Ιωάννου. Στον τέταρτο γύρο που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έγιναν μεγάλες μάχες ειδικότερα σήμερα Κυριακή, με κυριότερη αυτή για την τελευταία θέση στο βάθρο.

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας περιλάμβανε τις επαναλαμβανόμενες ειδικές G. KOUTSOULLIS & SONS LTD Γέρι και OJO SUNGLASSES Τσέρι. Δύο πολύ γρήγορες ειδικές διαδρομές όπου οι φίλοι του αθλήματος είδαν τους περσινούς πρωταθλητές Γαλαταριώτη/Ιωάννου να συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο με χθες και να έχουν καθολική υπεροχή στον αγώνα.

Παρόλο που είχαν άνετο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού, εντούτοις συνέχισαν flat out κερδίζοντας όλες τις ειδικές του αγώνα, με φυσικό συνεπακόλουθο να ανεβάσουν πρώτο στη ράμπα του τερματισμού το VW POLO GTI R5.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Σίμος Γαλαταριώτης ανέφερε, «Πετύχαμε το στόχο μας που ήταν να κερδίσουμε. Οδηγήσαμε προσεκτικά αφού δεν είχαμε ανταγωνισμό και πλέον περιμένουμε τον επόμενο αγώνα όπου θέλουμε να διασφαλίσουμε το πρωτάθλημα και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά.

Οι Παντελή/Λαός ξεκίνησαν σήμερα από τη δεύτερη θέση. Έλεγξαν το ρυθμό χωρίς να απειληθούν από τα πληρώματα που ακολουθούσαν και διασφάλισαν τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, εξέλιξη που τους αφήνει πλήρως ικανοποιημένους δεδομένου του γεγονότος ότι μόλις που κατάφεραν να ξεκινήσουν τον αγώνα μετά που παρουσιάστηκε πρόβλημα στο αυτοκίνητο την Παρασκευή.

Η μάχη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων ήταν αυτή μεταξύ των Petrolina Racing Team Γιάγκου/Νικολάου με το Hyundai i20 R5 και Ζήνωνος/Χριστοφή με το Citroen DS3 R5.

Τα δυο πληρώματα ξεκίνησαν σήμερα με διαφορά μικρότερη των δυο δευτερολέπτων και η πίεση από τους Ζήνωνος/Χριστοφή προς τους αντιπάλους τους ήταν μεγάλη, αφού ήθελαν διακαώς την τελευταία θέση στο βάθρο.

Οι Γιάγκου/Νικολάου ήταν αργότεροι κατά ένα δευτερόλεπτο στην εναρκτήρια ειδική της Κυριακή, όμως αντέδρασαν σωστά και όντας ταχύτεροι στις επόμενες τρεις κατάφεραν να ολοκληρώσουν στην τρίτη θέση γενικής.

Όσο για τους Ζήνωνος/Χριστοφή, το πλήρωμα έκανε ότι μπορούσε όμως στο τέλος συμβιβάστηκαν με την τέταρτη θέση.

Η κατάρα φαίνεται ότι έσπασε. Ο Πέτρος Πέτρου με συνοδηγό τον Κύρο Γεωργίου κατάφερε επιτέλους να ολοκληρώσει αγώνα και αυτό και μόνο τον άφησε πλήρως ικανοποιημένο.

Ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί σήμερα ειδικότερα στα δυο περάσματα από την OJO SUNGLASSES Τσέρι και κατάφεραν να τερματίσουν πέμπτοι γενικής και πρώτοι την κατηγορία RCS2.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer Evo IX) πήραν την έκτη θέση γενικής σε ένα αγώνα όπου οδήγησαν γρήγορα χωρίς να κινδυνεύσουν. Πέραν τούτου, τα αδέρφια Εγγλέζου πήραν ανέλπιστα τη νίκη στην RC2 και αποσπάστηκαν περεταίρω στην βαθμολογία της κατηγορίας.

Στην έβδομη θέση τερμάτισαν οι SHOCKSLAB Πολυκάρπου/Κ.Σιάλος με το Peugeot 208 Rally4. Για ακόμα μια φορά ήταν εντυπωσιακοί και κατάφεραν να κερδίσουν τη δικίνητη κατηγορία σημειώνοντας σε όλες τις ειδικές τον ταχύτερο χρόνο μεταξύ των δικίνητων αυτοκινήτων.

«Ακόμα μια νίκη φέτος για εμάς», είπε ο Πανίκος Πολυκάρπου προσθέτοντας, «Ο αγώνας ήταν αρκετά γρήγορος και είχαμε λίγο μειονέκτημα έναντι των αυτοκινήτων Ν. Φυσικά στόχος μας ήταν η νίκη στη δικίνητη κατηγορία, κάτι που πετύχαμε. Σήμερα ξεκινήσαμε με άνετο προβάδισμα οπότε δεν χρειάστηκε να πιέσουμε. Τώρα θα ξεκινήσουμε προετοιμασίες για τον επόμενο αγώνα όπου θέλουμε επίσης να κερδίσουμε».

Οι DC MOTORSPORTS Παφίτης/Γραμμένος (Mitsubishi Lancer Evo IX) ήταν το πλήρωμα που τερμάτισε στην όγδοη θέση γενικής και δεύτεροι στην RC2.

Τους ακολούθησαν οι Μιχαηλίδης/Δαμιανού (Subaru Impreza), οι οποίοι φάνηκαν βελτιωμένοι σήμερα σημειώνοντας αρκετά καλούς χρόνους μεταξύ των αυτοκινήτων της RC2.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Petrolina Racing Team Ρούσου/Γιαννακού (Ford Fiesta Rally3), οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του Tulip Rally μαθαίνοντας τα όρια του νέου αυτοκινήτου.

Στην 11η θέση τερμάτισαν οι DC MOTORSPORTS Τιμοθέου/Π.Σιάλος με Peugeot 208 Rally4. Βρέθηκαν πολύ κοντά στους χρόνους των νικητών της κατηγορίας και αυτό αφήνει αέρα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Οι Τιμοθέου/Σιάλος ήταν οι νικητές στην κατηγορία RC4.

Οι Αντωνίου/Πιερής (Mitsubishi Lancer Evo X) τερμάτισαν 12οι γενικής μετά από ένα μέτριο αγώνα.

Στην 13η θέση ολοκλήρωσαν οι Κωνσταντίνου/Νικολάου με το  Mitsubishi Lancer Evo III, έχοντας στο ενεργητικό τους πολύ θεαματικά περάσματα. Το πλήρωμα τερμάτισε επίσης στην δεύτερη θέση της RCS2.

Το σκασμένο ελαστικό που είχαν χθες άφησε πολύ πίσω τους Μανώλη/Ευριπίδου (Honda Civic), οι οποίοι τερμάτισαν τελικά στην 14η θέση γενικής.

Άτυχοι της σημερινής μέρας μπορούν να χαρακτηριστούν οι Γιαννούρη/Χρυσοστόμου με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Από την πέμπτη θέση που έτρεχαν, ένα πρόβλημα με τον επιλογέα ταχυτήτων στο πρώτο πέρασμα από την G. KOUTSOULLIS & SONSLTD Γέρι, τους ανάγκασε να χάσουν πολύ χρόνο και θέσεις, με αποτέλεσμα να τερματίσουν 15οι γενικής.

Οι DC MOTORSPORTS Τσιάκκας/Παπανδρέου (Peugeot 208 R2) τερμάτισαν στην 16οι γενικής και τους ακολούθησαν στην 17η οι Έλληνας/Μιχαήλ (FORD FIESTA DYTKO) οι οποίοι κέρδισαν και την κατηγορία RCL1.

Ανδρέου/Νικολαΐδης (Peogeot 208 Rally4) ολοκλήρωσαν στην 18η θέση, με τους Τανούση/Γεωργίου να φέρνουν το Toyota Yaris στην 19η γενικής κερδίζοντας παράλληλα και την κατηγορία 2WD S.

Οι Σκορδής/Χρυσάνθου έκαναν ένα αθόρυβο αγώνα με μεγάλο αποτέλεσμα καθώς τερμάτισαν 20οι γενικής κερδίζοντας και την κατηγορία RC5. Οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης ολοκλήρωσαν στην 21η θέση.

Εκτός αγώνα έμειναν σήμερα οι Θεοφάνους/Κωνσταντίνου και Σταύρου/Πιερή.

Ο αγώνας ήταν πολύ θεαματικός και οι διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Σε όλους άρεσε η διοργάνωση, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου κ. Μανώλη Κουλουμά να αναφέρει στη ράμπα τερματισμού ότι σε καμία περίπτωση δεν επαναπαύονται και η βελτίωση των διοργανώσεων θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς.

Ο επόμενος αγώνας είναι στις 18-20 Νοεμβρίου.

bd5952bd-7514-425a-8bd7-5f17ea1a845b_Tulip Rally 2022 Official Final Results