Tulip Rally 2022: Επιστροφή στο ημερολόγιο μετά από 11 χρόνια!!

Ένας κλασικός αγώνας Ράλι επιστρέφει στο αγωνιστικό ημερολόγιο μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Το Tulip Rally ή Ράλι Τουλίπας είναι ο τέταρτος γύρος του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι και χαρακτηρίζετε πολύ σημαντικός για τα πληρώματα καθώς πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η τελευταία έκδοση του Tulip Rally ήταν το 2011 και τότε οι ειδικές του αγώνα ήταν αμιγώς ασφάλτινες. Φέτος ο αγώνας είναι χωμάτινος και απαρτίζεται από πολύ γρήγορες ειδικές διαδρομές στην επαρχία Λευκωσίας, εκ των οποίων ορισμένες στο παρελθόν συμπεριλήφθηκαν και στο ERC.

Το Tulip Rally προσφέρετε πολύ για θέαση αφού η ιδιομορφία των ειδικών που είναι πεδινές επιτρέπει τους φίλους του αθλήματος σε αρκετά σημεία να βλέπουν τα αγωνιστικά για αρκετή ώρα.

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο μεγάλος αγώνας με διοργανωτή την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Όλα θα αρχίσουν από το αρχηγείο αστυνομίας στην Λευκωσία όπου θα δοθεί η εκκίνηση στις 12 το μεσημέρι.

Τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική AG AUTOS & PARTS Κοτσιάτης  στις 12:38 ενώ ακολουθεί μια νέα ειδική διαδρομή, η HONDA GALATARIOTIS Μαρκί, με ώρα έναρξης 13:06.

Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση στο service park που θα βρίσκεται απέναντι από το αρχηγείο της αστυνομίας, στον χώρο στάθμευσης ΚΑΠΝΟΣ και οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 15:04 και 15:32 αντίστοιχα.

Ο αγώνας συνεχίζετε την Κυριακή με ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Πρόκειται για την G.KOUTSOULLIS & SONS LTD Γέρι, με ώρα εκκίνησης 10:08 και την OJO SUNGLASSES Τσέρι με ώρα εκκίνησης 10:41.

Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση οι δυο προαναφερθέντες ειδικές θα επαναληφθούν στις 12:14 και 12:47 αντίστοιχα και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 15:00 με τον τερματισμό που θα είναι επίσης μπροστά από το αρχηγείο αστυνομίας.

Το συνολικό μήκος των 8 ειδικών διαδρομών του αγώνα είναι 81,36 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Στο Tulip Rally δήλωσαν συμμετοχή 26 πληρώματα και ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Πέτρος Παντελή με συνοδηγό τον Πάμπο Λαό θέλει απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό να διατηρηθεί στην πρώτη θέση. Με το Citroen DS3 R5, το πλήρωμα μετρά μία νίκη μέχρι στιγμής φέτος και σε διαδρομές που γνωρίζουν αρκετά καλά είναι υποψήφιοι για τη νίκη.

Ακριβώς ίδιο στόχο έχουν και οι περσινοί πρωταθλητές Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου.

Μπορεί να μετρούν δυο νίκες σε τρείς αγώνες, όμως η αποχώρηση από το East Safari Rally τους φέρνει δεύτερους στην βαθμολογία 14 βαθμούς πίσω από τους πρώτους και αναμφίβολα θα είναι στη διεκδίκηση της νίκης την οποία θέλουν διακαώς για να μειώσουν ή και να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους.

Οι Petrolina Racing Team Παναγιώτης Γιάγκου/Άριστος Νικολάου θα αγωνιστούν με το αναβαθμισμένο Hyundai i20 R5 και αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι ένας τερματισμός στο βάθρο, με τις δυνατότητες αλλά και ικανότητες να υπάρχουν ούτως ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι.

Ακριβώς τις ίδιες βλέψεις έχουν και οι Κώστας Ζήνωνος/Φάνος Χριστοφή με το Citroen DS3 R5, οι οποίοι βρέθηκαν στο βάθρο τον προηγούμενο αγώνα και έχουν τα φόντα να το πράξουν ξανά.

Την κυριαρχία των πρωταθλητών θέλουν να αμφισβητήσουν οι Petrolina Racing Team Χρίστος Δημοσθένους/Κύπρος Χριστοδούλου με το Skoda Fabia R5. Πάλεψαν στον προηγούμενο αγώνα όπου τερμάτισαν δεύτεροι, όμως στο Tulip Rally θα επιδιώξουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αμφίρροπη χαρακτηρίζεται η κατηγορία RC2 όπου θα αγωνιστούν πέντε συνδυασμοί, με τις προσδοκίες από όλους να είναι ψηλές. Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με το Mitsubishi Lancer Evo IX θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν στην πρώτη θέση της κατηγορίας.

Στη μάχη για τη νίκη θέλουν να βρεθούν και οι Αντωνίου/Πιερής με το Mitsubishi Lancer Evo X, οι οποίοι θέλουν τους βαθμούς για να ανέβουν βαθμολογικά.

Με το Mitsubishi Lancer Evo IX οι Παφίτης/Γραμμένος όντας τέταρτοι στην βαθμολογία της RC2, έχουν μεγάλη ευκαιρία να μαζέψουν βαθμούς και να περάσουν στην δεύτερη θέση, την ίδια στιγμή που οι Γιαννούρη/Χρυσοστόμου επίσης με Evo IX, δοκιμάζουν δυνάμεις απέναντι σε δυνατούς και έμπειρους συνδυασμούς στην κατηγορία. Οι Petrolina Racing Team Ρούσος/Γιαννακού στην πρώτη τους αγωνιστική επαφή με το νέο Ford Fiesta Rally3 θα κάνουν περισσότερο αγώνα εξοικείωσης,.

Ανοικτή σε όλα τα αποτελέσματα είναι η κατηγορία RCS2. Ο πρωτοπόρος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με συνοδηγό τον Ανδρέα Νικολάου (Mitsubishi Lancer Evo III) θέλει τους βαθμούς της νίκης για να πλησιάσει περισσότερο στον τίτλο.

Οι Πέτρου/Γεωργίου (Mitsubishi Lancer Evo VII) θέλουν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και να τους χαλάσουν τα σχέδια, αγωνιζόμενοι σε ειδικές που πάντα αποδίδουν καλά.

Στην κατηγορία RCL1 οι Παπαγεωργίου/Νικολαττής (Mitsubishi Mirage DYTKO) και Έλληνας/Μιχαήλ (Ford Fiesta DYTKO) είναι τα δυο πληρώματα που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Στην δικίνητη κατηγορία η μάχη για τον τίτλο φουντώνει. Στο Tulip Rally οι πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν είναι στη λίστα συμμετοχών, έτοιμοι για μεγάλες μάχες στις οκτώ ειδικές του αγώνα.

Με το Peugeot 208 Rally4 οι SHOCKSLAB Πολυκάρπου/Κωνσταντίνος Σιάλος μετρούν δυο νίκες μέχρι στιγμής και δεν συμβιβάζονται με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη, ούτως ώστε να επεκτείνουν το προβάδισμα τους στον πολύ γρήγορο τέταρτο αγώνα του ημερολογίου.

Κύριοι ανταγωνιστές τους είναι οι Τιμοθέου/Παναγιώτης Σιάλος επίσης με Peugeot 208 Rally4, οι οποίοι είναι δεύτεροι στην βαθμολογία και εντός στόχου, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα στην κατηγορία.

Ένα τρίτο Peugeot 208 Rally4 με πλήρωμα τους Chris Ανδρέου/Περικλή Νικολαΐδη θα επιδιώξει ένα τερματισμό στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας, βλέψεις που έχουν επίσης και οι Μανώλη/Ευριπίδου με το Honda Civic.

 

Σφήνα στους πρωτοπόρους θέλουν να μπουν οι Χρυσόστομος Παντελή/Νέστωρος με το Ford Fiesta κάτι που θα επιδιώξουν και οι Τσιάκκας/Παπανδρέου (Peugeot 208 R2), με τον οδηγό να σημειώνει φανταστική επίδοση στο Laos Trial Rally Sprint όπου κέρδισε και την δικίνητη κατηγορία.

Ένα πλήρωμα που δεν μπορεί να υποτιμηθεί είναι οι Μανώλη/Ευριπίδου με το Honda Civic. Έχουν την εμπειρία και την ταχύτητα να τα βάλουν με τα πιο νέας γενιάς αγωνιστικά και θα κυνηγήσουν ένα τερματισμό στην πρώτη τριάδα.

Οι  Σταύρου/Ηλίας Πιερή με το Suzuki Swift θα αγωνιστούν στην κατηγορία RC5 θέλοντας να πάρουν τους βαθμούς που θα τους διατηρήσουν πρώτους.

Οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης (Ford Fiesta) ισοβαθμούν με τους Σταύρου/Ηλία στην πρώτη θέση και η μεταξύ τους μονομαχία αναμένετε να μαγνητίσει τα βλέμματα. Σκορδής και Χρυσάνθου (Ford Fiesta) είναι το τρίτο πλήρωμα που συμμετέχει στην κατηγορία, με βλέψεις τριάδας.

Στην κατηγορία RCS1 θα αγωνιστούν οι Θεοφάνους/Κωνσταντίνου με Peugeot 106 με στόχο τη συλλογή βαθμών.

Επιπρόσθετα με τους αγωνιζόμενους στο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος και τέσσερα ιστορικά αγωνιστικά. Το πρώτο πέρασμα είναι θα γίνει απο την ειδική ΚΟΤΣΙΑΤΗΣ το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και το δεύτερο πέρασμα θα γίνει από την ειδική διαδρομή ΤΣΕΡΙ την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Τα πληρώματα που θα αγωνιστούν είναι Τάσος Σκαρπαρης/Ιωάννης Δημητριάδης (Datsun-Nissan PICK UP), Χαράλαμπος Ιωαννίδης/Γιαννάκης Παυλίδης (Datsun-Nissan PICK UP), Ανδρέας Εγγλέζου/Φάνος Κριτικός (ProtonCAMPACT Satria) και Μιχάλης Μιχαηλίδης/Κωνσταντίνος Εγγλέζου (Mitsubishi Cold A73).

Tulip Rally 2022 Provisional Starting List

Itinerary Tulip Rally 2022v4