Trial 4Χ4 2017 ΚΟΦΑ: 1ος ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Διοργανώθηκε την Κυριακή 21 Μάιου ο πρώτος αγώνας Κυπέλλου 4×4 Trial από τον ΚΟΦΑ, με την συμμετοχή 10 πληρωμάτων στην  περιοχή Κελιών.

Τα πληρώματα είχαν να καλύψουν διαδρομή η οποία είχε σαν στόχο όχι τον πιο γρήγορο χρόνο αλλά το να αποφύγουν τους κώνους και τις όπισθεν,κάτι το οποία τους στοίχιζε βαθμούς ποινής. Νικητής αναδεικνυόταν ο αθλητής ο οποίος ολοκλήρωνε το πέρασμα με τους λιγότερους βαθμούς ποινής. Για την όσο καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε 3 κατηγορίες. K1 όπου ήταν τα Extreme αγωνιστικά με τιμόνι μόνο μπροστά , την Κ2 όπου και πάλι είχαμε etreme αγωνιστικά αλλά αυτή την φορά με τιμόνια μπροστά και πίσω και την κατηγορία Κ3 όπου ήταν τα συμβατικά χωρίς τιμόνια στον πίσω άξονα.

Στον αγώνα είχαμε την διεξαγωγή τριών διαφορετικών περασμάτων από την κάθε κατηγορία σε διαφορετικά σημεία. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε στην κατηγορία Κ1 την επικράτηση του Αλέξη Γρηγορίου, στην δεύτερη θέση βρίσκουμε Θεοφύλακτο Φυλακτού και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Ηρόδοτος Γρηγορίου. Στην κατηγορία Κ2 επικράτησε ο Κύρος Αρτεμίου και στην Κ3 είχαμε την επικράτηση του Σπύρου Δρουσιώτη.Δεύτερος τερμάτισε ο Σπύρος Σπύρου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Φίλιππος Φιλίππου. Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Σωτήρης Μυλόρδος ο οποίος από το πρώτο κιόλας πέρασμα είδε το Suzuki Vitara του να μένει χωρίς συμπλέκτη και έτσι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ούτε ένα πέρασμα.

Ο αγώνας ήταν πολύ καλά οργανωμένος και τηρήθηκαν ευλαβικά τα χρονοδιαγράμματα. Οφείλουμε πριν κλείσουμε να συγχαρούμε τον διοργανωτή ΚΟΦΑ για την εξαιρετική επιλογή του χώρου διεξαγωγής αλλά και για τον σχεδιασμό που ικανοποίησε όλους τους διαγωνιζόμενους. Επόμενος αγώνας τον Σεπτέμβριο, ευελπιστούμε να δούμε περισσότερες συμμετοχές ούτως ώστε να αναβιώσουν και αυτού του είδους οι αγώνες.

Κείμενο Φωτογραφίες Μιχάλης Κοντογιώργης S&Mpics