TOYOTA GAZOO Racing: Στόχος η νίκη στους δυο Λατινοαμερικάνικους αγώνες

Η TOYOTA GAZOO Racing είναι έτοιμη να αγωνιστεί στους δυο χωμάτινους αγώνες της Νότιας Αμερικής. Η αρχή θα γίνει από τον κλασσικό αγώνα της Αργεντινής (25-28 Απριλίου), όπου το Toyota Yaris WRC κέρδισε το 2018, ενώ μετά την Αργεντινή ακολουθεί ο καινούργιος αγώνας στη Χιλή (9-12 Μαΐου). Η ομάδα πάει στους δυο αγώνες με αυτοπεποίθηση, ειδικότερα στην Αργεντινή, όπου οι Ott Tanak, Jari-Matti Latvala και Kris Meeke κέρδισαν στο πρόσφατο παρελθόν.


Το ράλι Αργεντινής είναι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 1980 σχεδόν κάθε χρονιά και περιλαμβάνει πεδινές ειδικές με αμμώδες επιφάνεια και ειδικές στο βουνό με βραχώδες επιφάνεια. Τα περάσματα μέσα από νερό είναι συνηθισμένα, ενώ ή ομίχλη κάνει συχνά την εμφάνιση της στα πιο ψηλά σημεία.


Οι διοργανωτές δεν άλλαξαν κάτι σε σχέση με τον περσινό αγώνα και έτσι παραμένει δίπλα από το Villa Carlos Paz resort όπου η δράση θα ξεκινήσει την Πέμπτη το βράδυ με την υπερειδική διαδρομή. Οι περισσότερες ειδικές της Παρασκευής είναι στα νότια, στην κοιλάδα Santa Rosa de Calamuchita, ενώ το Σάββατο οι ειδικές είναι νοτιοανατολικά, στην κοιλάδα Punilla. Η Κυριακή περιλαμβάνει τρείς ειδικές στα βουνά Traslasierra όπου οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν δυο φορές από τη γνωστή ειδική El Condor, με το δεύτερο πέρασμα να είναι και η power stage του αγώνα.


Ο επικεφαλής της ομάδας Tommi Makinen είπε: «Δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που ελπίζαμε στον τελευταίο αγώνα στην Κορσική, όμως η αυτοπεποίθηση της ομάδας είναι πολύ ψηλή εν όψη των δυο αγώνων στην Νότια Αμερική. Η Αργεντινή είναι ο αγώνας που όλοι γνωρίζουν, μεταξύ και οι οδηγοί μας. Ο Ott ήταν πολύ δυνατός όταν κέρδισε στην Αργεντινή πέρυσι και νομίζω ότι νοιώθει το ίδιο και φέτος. Επίσης είναι ένας αγώνας που απολαμβάνουν και οι Jari-Matti και Kris. Όσον αφορά τη Χιλή, αυτός ο αγώνας αποτελεί ερωτηματικό για όλες τις ομάδες, όμως απο ότι αντιλαμβανόμαστε οι δρόμοι θα είναι ομαλοί και αυτό ταιριάζει στο αυτοκίνητο μας. Κάναμε δοκιμές στην Πορτογαλία ούτως ώστε να προετοιμαστούμε για τους δυο χωμάτινους αγώνες. Δουλέψαμε στην ανάρτηση μας καθώς θέλουμε να έχουμε περισσότερο κράτημα και πρόσφυση. Οι δυο συνεχόμενοι αγώνες σίγουρα αποτελούν πρόκληση για τους αγώνες. Το γεγονός ότι θα ξαναφτιάξουμε τα αυτοκίνητα εκεί μεταξύ των δυο αγώνων είναι κάτι καινούργιο για εμάς, όμως ελπίζω ότι τα παιδιά δε θα έχουν πολλή δουλειά να κάνουν».


Από την πλευρά του ο Ott Tanak ανέφερε: «Νοιώθω καλά για τον αγώνα της Αργεντινής. Είναι εκεί που κερδίσαμε για πρώτη φορά πέρυσι με την Toyota και δεν έχουμε προσδοκίες για κάτι λιγότερο φέτος. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αποδώσουμε ξανά καλά. Οι γρήγοροι δρόμοι και η επιφάνεια που έχουν ταιριάζουν πολύ στο αυτοκίνητο μας. Είναι σκληρός αγώνας και οι ειδικές γίνονται πολύ σκληρές σε ορισμένα σημεία, έτσι πρέπει να είμαστε δυο φορές προσεκτικοί. Όσον αφορά τη Χιλή, δεν ξέρω τι να περιμένω καθώς δεν έχω ξαναπάει εκεί. Γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα όμως θα δούμε πως είναι πραγματικά οι ειδικές όταν πάμε εκεί και κάνουμε τις αναγνωρίσεις».