TOYOTA GAZOO Racing: Και επίσημα OGIER, EVANS και ROVANPERA

Η TOYOTA GAZOO Racing ανακοίνωσε πριν από λίγο και επίσημα τους οδηγούς που θα απαρτίζουν την ομάδα για τη νέα χρονιά. Ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier, ο νικητής Elfyn Evans και το ανερχόμενο αστέρι Kalle Rovanpera είναι οι τρείς νέες προσθήκες στην ομάδα. Οι τρείς τους συνθέτουν ένα τέλειο μείγμα ταχύτητας και εμπειρίας πίσω από το τιμόνι του Toyota Yaris WRC.

Ο Sébastien Ogier και ο συνοδηγός του Julien Ingrasia ήταν η κυρίαρχη δύναμη στο WRC καθώς κέρδισαν έξι συνεχόμενους τίτλους από το 2013 μέχρι και το 2018. Με στόχο να ξανακερδίσουν το πρωτάθλημα, ο 35χρονος Γάλλος υπέγραψε στην Toyota για το 2020 έχοντας εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και την ομάδα που κέρδισαν το πρωτάθλημα οδηγών το 2019 με τον Ott Tanak.

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη του νίκη στο WRC ήρθε το 2017 εντός έδρας, ο Elfyn Evans απέδειξε ότι έχει την ταχύτητα σε όλες τις επιφάνειες και συνθήκες στο WRC. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο στην Toyota μαζί με τον συνοδηγό του Scott Martin και θα επιδιώξουν να συνεχίσουν τη δυνατή συνεργασία τους που ξεκίνησε το 2019.

Για τον 19χρονο Rovanpera αυτή θα είναι η πρώτη του χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, όμως όπως έδειξε μέχρι τώρα έχει αρκετά μεγάλη προοπτική. Έχοντας οδηγήσει για πρώτη φορά το Yaris WRC στα 16 του, πλέον ο νεαρός Φιλανδός υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα. Μαζί με τον συνοδηγός του Jonne Halttunen κέρδισαν το πρωτάθλημα στην κατηγορία WRC 2 PRO πέρυσι κερδίζοντας πέντε αγώνες και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Tommi Makinen είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους οδηγούς που καταφέραμε να υπογράψουμε για τη νέα χρονιά. Πιστεύω ότι θα έχουμε απόλυτη ισορροπία στην ομάδα καθώς στόχος μας είναι να κερδίσουμε περισσότερα τρόπαια τόσο την επόμενη χρονιά όσο και στο μέλλον. Γνωρίζουμε πόσο δυνατός είναι ο Sébastien και ανυπομονούμε πολύ να συνεργαστούμε μαζί του αλλά και με τον Julien. Το γεγονός ότι μπορέσαμε να φέρουμε ένα οδηγό αυτού του βεληνεκούς λέει πολλά όσον αφορά τι μπορέσαμε να πετύχουμε σαν ομάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Elfyn είναι ένας οδηγός που παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό. Είδαμε ότι έχει την ταχύτητα να κερδίσει σε κάθε επιφάνεια ενώ παράλληλα είναι πολύ έξυπνος όταν πρόκειται να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς. Τον Kalle τον γνωρίζω από τότε που ήταν πολύ μικρός και πάντα έδειχνε ότι είναι ξεχωριστός. Έχει ακόμα πολλά να μάθει όμως νομίζω ότι είναι έτοιμος για αυτό το βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους Ott και Martin, Jari-Matti και Mikka και τους Kris και Seb για όλα όσα έχουν κάνει για την ομάδα. Τους εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον».

Ο Sébastien Ogier ανέφερε: «Οπωσδήποτε είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα σε αυτή την ομάδα. Είναι μια νέα πρόκληση για μένα και ανυπομονώ πολύ. Το είχαμε συζητήσει στο τέλος του 2016 όμως δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε τότε. Πλέον ανυπομονώ να ξεκινήσω να εργάζομαι για αυτή τη μεγάλη φίρμα όπως είναι η Toyota όπως επίσης και με τον παιδικό μου ήρωα Tommi Makinen. Το πλάνο είναι να έχουμε επιτυχίες μαζί και να ξανακερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η νέα ομάδα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Γνωρίζω πολύ καλά τον Elfyn καθώς δούλεψα μαζί του προηγουμένως και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα. Όσον αφορά τον Kalle, απέδειξε πολλά μέχρι τώρα στο ράλι καθώς είναι πολύ ταλαντούχος και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί πολύ γρήγορα. Και οι τρείς μας είμαστε νέοι στην ομάδα και αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση στην ομάδα, στο αυτοκίνητο και γενικά σε όλα. Αναμφίβολα θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να αποδώσουμε καλά όσο πιο γρήγορα μπορούμε».